θ΄αδειάσετε σε μια λεκάνη το γιαούρτι (μην πεταξετε το κεσεδακι θα το χρειαστουμε για μετρημα)
Μέσα στο γιαούρτι ρίξτε μια κουταλιά του γλυκού, κοφτή σόδα φαγητού και αφηστε το να αφρίσει.
Γέμιστε
το κεσεδακι του γιαουρτιου σπορέλαιο ή ηλιελαιο ή καλαμποκελαιο, ότι
εχετε και μόλις ησυχάσει το άφρισμα του γιαουρτιού από τη σοδα στη
λεκανιτσα το ριχνετε μέσα. Μετα ριχνουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ή
απλό με δυο κουταλιές γλυκού baking powder και μια κουταλιά κοφτή
αλάτι.
Ανακάτεψτε, ζύμωστε μια μαλακή ζύμη προσθέτοντας αν χρειάζεται αλεύρι, χωρίς να την κουράσετε πολύ!
Ζυμωνουμε τα πιτακια μας και βαζουμε τη γεμιση.
Στη
γέμιση έχουμε βάλει ανθότυρο ή φέτα, λιγότερο από μισό κιλό, ένα αυγό
κι ένα ασπράδι (τον κρόκο τον θέλουμε για άλειμμα), πιπεράκι και αν
θελουμε λίγο δυόσμο ή ότι άλλο θελουμε.
Τα βάζουμε σε ταψάκι
βουτυρωμένο ή σκεπασμένο με λαδόκολλα και αφού γεμίσετε το ταψί,
αλείφετε με τον κρόκο που τον έχετε αραιώσει με νερό ή αν προτίμησατε να
βάλετε τον κρόκο στη γέμιση με γάλα εβαπορέ.
Ψήνετε στους 180 για 35-45 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσουν.
Νομιζω ότι το μυστικο της συνταγης αυτής είναι η σοδα που αφριζει μεσα στο γιαουρτι τα κανει πολύ αφρατα. Οσοι τα εχουν δοκιμασει λενε ότι είναι γνησια κουρου.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.