Διαλύουμε
τη ξερή μαγιά στο χλιαρό γάλα, στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 κ.σ αλεύρι.
Αφήνουμε το μείγμα σε θερμό μέρος 10 με 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Κοσκινίζουμε
το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το
βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και το μείγμα της μαγιάς.
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν απαλή ζύμη. Ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 5 λεπτά.
Βάζουμε
τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Την
αφήνουμε σε θερμό μέρος για 1 με 2 ώρες να φουσκώσει μέχρι να
διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200
βαθμούς. Πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε
παραλληλόγραμμο φύλλο. Αλείφουμε το φύλλο με τη μισή ποσότητα ενός
χτυπημένου αυγού.
Συνεχίζουμε απλώνοντας πάνω τα υλικά της
γέμισης. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, το κόβουμε στα δύο κατά μήκος και
μετά ενώνουμε τα δύο μισά σε πλεξούδα.
Τοποθετούμε την πλεξούδα
σε στρογγυλό μικρό ταψάκι ενώνοντας τις δυο άκρες σχηματίζοντας
στεφάνι. Αλείφουμε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στο φούρνο
για 45λεπτά (τα 20 πρώτα αερόθερμο και μετά πάνω-κάτω).
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.