Περίπου 400γρ. σκληρή φέτα (να μην ειναι πολυ στεγνή)
2,5 φλυτζανάκια του καφέ φρέσκο γάλα
3 αυγά
6 κουταλιές γιαούρτι
λίγο βούτυρο
μπόλικο φρσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι (αναλόγως την φέτα, αν ειναι αλμυρή μην βάλετε)
Σημειωση:Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη
λεκάνη θρυμματίζετε την φέτα σε κομμάτια, προσθέστε το γάλα και το
πιπέρι. Αφήστε το μισή ωρα περίπου να δέσει. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα
μπωλ, προσθέστε το γιαουρτι, ανακατέψτε καλά και προσθέστε το μείγμα στο
μπωλ της φέτας.
Λαδωστε το ταψί. Στρώστε το πρώτο λαδωμένο
φύλλο αφήνοντας τις άκρες του να εξέχουν απο το ταψί ωστε να διπλώσει
στην συνέχεια μέσα. Συνεχίζετε έτσι με τα 2/3 των φύλλων (ενώ πρωτα τα
έχετε λαδώσει ενα ενα καλά). Προσθέστε την γέμιση.(το μείγμα πρέπει να
ειναι αραιό, μην σας απασχολεί η ποσότητα του γάλατος, στην συνέχεια θα
δέσει τελεια με τα υπόλοιπα υλικά και θα πήξει). Κοψτε λίγα μικρα
κομματάκια βουτυρο και τοποθετήστε τα σε διαφορα σημεία πάνω στο μείγμα.
Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα.
Τρυπάτε την πιττα σε
διάφορα σημεία με ενα πιρούνι. Στην συνέχεια χαράζετε τα κομμάτια που θα
κόψετε. Ραντίζετε με νερό και τοποθετείτε σε διαφορα σημεία λίγα
κομματάκια βούτυρο.
Ψηνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς θερμού αέρα για μια ώρα περίπου. Οταν περάσει το πρώτο μισάωρο,
αρχίζετε να ραντίζετε την πίτα ανα διαστήματα με νερό, ωστε να μην
στεγνώσει.
Οταν ψηθεί την αφήνετε να κρυώσει αρκετά και μετά την κοβετε.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λιγο τριμμένη κεφαλογραβιέρα στην γέμιση, ωστε να εχει πιο πλούσια γεύση.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.