1 κιλό χόρτα του βουνού (λάπαθα, καυκαλίθρες, ζοχοί, μάραθα, τσουκνίδες)
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
200 γρ. φέτα (προαιρετικά)
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε
σε μια λεκάνη το αλεύρι, το λάδι, λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας καλά μέχρι να πάρουμε
μια ζύμη απαλή και ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και
φτιάχνουμε τη γέμιση. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα
χόρτα. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και πολύ
ψιλοκομμένο το ξερό κρεμμύδι. Αλατίζουμε και αρχίζουμε να τρίβουμε με τα
χέρια καλά τα χόρτα για να χάσουν τα πολλά υγρά τους (τα χόρτα του
βουνού δεν βγάζουν πολύ ζουμί όπως το σπανάκι). Προσθέτουμε το λάδι, την
φέτα αν βάλετε και μπόλικο πιπεράκι. Κόβουμε τη ζύμη μας σε 4-5
μπαλάκια. Ρίχνουμε λίγο νισεστέ στο τραπέζι και στο ζυμαράκι μας και
αρχίζουμε να το ανοίγουμε φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό. Αφού το ανοίξουμε
στο επιθυμητό πάχος ρίχνουμε περιμετρικά λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε το
φύλλο σε λουρίδες των 10 εκ. Τοποθετούμε 1 μεγάλη κουταλιά γέμιση στην
άκρη της κάθε λουρίδας και το διπλώνουμε σε τριγωνάκι. Όταν τελειώσουμε
με όλα τα φύλλα και τη γέμιση, βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι (εμείς
βάζουμε ελαιόλαδο, αν όμως θέλετε να έχει πιο ελαφριά γεύση μπορείτε να
βάλετε ηλιέλαιο) και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αρχίζουμε να τηγανίζουμε
σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν. Προσοχή!!! Μην αφήσετε το λάδι να
κάψει πάρα πολύ γιατί μόλις τα ρίξετε θα αρπάξουν απ έξω αλλά μέσα θα
είναι ωμά. Θέλει μέτρια φωτιά για να ψηθούν και μέσα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.