1 κιλό Αλευρι (σταρένιο ή μαλακό ή για ολες τις χρήσεις)
3/4 φέτα ή τρίμμα
2 αυγά
1,5 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ενα μεγάλο
μπόλ βάζουμε το αλέυρι, το μπέικν παουντερ,αλάτι ,ρίχνουμε νερό χλιαρό
και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μια μάζα αφράτη.Τήν
αφήνουμε σκεπασμένη για 40 λεπτά να ξεκουραστή.
Σε ενα αλλο μπόλ
βάζουμε την φέτα ή το τρίμμα και με τα χέρια μας την τρίβουμε μέχρι να
γίνουν μικρα κομματάκια.Βάζουμε τα αυγά,το πιπέρι,λίγο ελαιόλαδο και τα
ξαναδουλεύουμε για να ενωθούν ολα τα υλικά μεταξύ τους.
Παίρνουμε
την ζύμη και την κόβουμε σε 15 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλίτσες.Εαν
δεν χρησιμοποιήσουμε ολες τις μπάλες τις βάζουμε στο ψυγείο σε ενα
δισκάκι σκεπασμένες με μια μεβράνη για κάποια αλλη φορά.
Παίρνομε
την μπαλίτσα και την ανοίγουμε σε τετράγωνο σχήμα περίπου 15χ15
εκατοστά και με πάχος περίπου 1 εκατοστό.Στο κέντρο αυτού σχήματος
βάζουμε 1 ή 2 κουπαλιές γέμιση και αρχίζουμε να το διπλόνουμε
περιμετρικά σαν ενα φάκελο.Αφού το κλείσουμε με τα δακτυλά μας το
πιέζουμε απο επάνα για να ισιόση η γέμιση.
Το τηγανίζουμε οχι σε πολύ καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει.
Για την παρέα τώρα το καλοκαίρι και με παγωμένη μπύρα ειναι θαύμα καθώς και τον χειμώνα με ενα καλό λευκό κρασί.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.