Σε μια
λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι, του ανοιγουμε μια λακκουβιτσα κι εκει
ριχνουμε το αλατι, τη ζαχαρη, τη μαγια και το ελαιολαδο
Αρχιζουμε
να τα ανακατευουμε και σιγα σιγα ριχνουμε και το χλυαρο νερο. Τα
ζυμωνουμε καλα μεχρι η ζυμη μας να ειναι ευκολοπλαστη.
Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε ενα μισαωρο να φουσκωσει.
Στη συνεχεια τη χωριζουμε σε μπαλες.
Παιρνουμε τη μπαλα και την ανοιγουμε ακομα και με το χερι μας σε κυκλικο σχημα.
Παιρνουμε
με ενα κουταλι απο τη γεμιση μας και καλυπτουμε την επιφανεια, το
σκεπαζουμε με το αλλο φυλλο που εχουμε ανοιξει στο ιδιο σχημα και
μεγεθος, και με ενα πιρουνι κλεινουμε τις ακρες του.
Σε ενα
τηγανι εχουμε βαλει λαδι να ζεσταθει, τα ριχνουμε μεσα και σε χαμηλη
φωτια κοιταμε να παρουν χρωμα και απο τις δυο πλευρες.
Τα βγαζουμε και τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα λαδια τους και μετα τα σερβιρουμε..
Μπορουμε
επισης να μην τα σκεπαζουμε απο πανω με την αλλη ζυμη, αλλα να βαζουμε
τη γεμιση στο ενα φυλλο και να το ζυμωνουμε ωστε να ενσωματωθει η γεμιση
με το φυλλο.
Εγω το προτιμω καλυτερα ετσι.. επισης μπορειτε να τηγανισετε σκετη τη ζυμη και να την σερβιρετε με μελι και κανελα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.