Τετάρτη, 2025-02-05, 4:02 PM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Φεβρουάριος » 24 » Τάρτα Caprese, με dressing βασιλικού
    11:09 PM
    Τάρτα Caprese, με dressing βασιλικού
    Υλικά (για 2-4 άτομα-για μια ταρτιέρα 24 εκ. ή δύο μικρές 14 1/2 εκ.)

    για την ζύμη:

    • 70 γρ. μαλακό (1050) αλεύρι ντίνκελ, βιολογικής γεωργίας
    • 50 γρ. μαλακό αλεύρι ολικής αλέσεως, βιολογικής γεωργίας
    • 50 γρ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια περίπου 2 εκ.
    • 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα1 κρόκο ενός μέτριου αυγού
    • πρέζα από μη ραφιναρισμένο αλάτι
    γέμιση Caprese:
    • 300 γρ. τυρί mozzarella από βουβάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
    • 2-3 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες

    dressing Βασιλικού:

    • 15 γρ. φύλλα φρέσκα βασιλικού
    • 2 κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
    • 8 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • πρέζα από μη ραφιναρισμένο αλάτι
    • 1 κ. σούπας νερό
    Εκτέλεση

    Σε ένα πολυμίξερ προσθέτετε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και τα ανακατεύετε 1-2 φορές αναβοσβήνοντας, την ταχύτητα pulse. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο και πάλι στην ταχύτητα pulse αναβοσβήνετε το κουμπί περίπου 30 φορές, μέχρι να έχετε ένα μίγμα όπου το βούτυρο να μοιάζει σαν αρκετά χοντρή άμμο. Ρίχνετε τον κρόκο, αφού πρώτα το έχετε ανακατέψει με 2 κουταλιές της σούπας νερό και αρχίζετε στην χαμηλότερη ταχύτητα το γύρισμα -για ελάχιστο χρόνο. Ρίχνετε 1 κ. της σούπας νερό, το ανακατεύετε για ελάχιστα ακόμη δευτερόλεπτα και το σβήνετε. Να ξέρετε πάντα, ότι η ζύμη για τάρτες είναι έτοιμη, όταν την τσιμπάτε και ενώνετε μεταξύ της, γι' αυτό σας επισημάνω ότι αν δεν χρησιμοποιήσετε το αλεύρι που χρησιμοποιώ, ρίξτε με τον κρόκο 1 κ. σούπας νερό, ανακατέψτε και πριν ρίξετε την επόμενη κουταλιά/ες ελέγξτε για τον αν η ζύμη σας είναι έτοιμη με την τεχνική του "τσιμπήματος".

    Την μαζεύετε γρήγορα σε μια μπάλα, την πατάτε ελαφρά ώστε να γίνει λίγο πλατιά, την τυλίγετε σε λαδόχαρτο ή σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά το λιγότερο.

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε την σχάρα όπου θα ακουμπήσετε τις ταρτιέρες στην 2η θέση από κάτω.

    Αν χρησιμοποιήσετε δύο μικρές ταρτιέρες, χωρίζετε την ζύμη στα δύο και με την βοήθεια δύο λαδόχαρτων -ανάμεσα θα είναι η ζύμη, την ανοίγετε με τον πλάστη. Την απλώνετε σε κάθε ταρτιέρα, την τρυπάτε καλά με ένα πιρούνι και την ξαναβάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά το λιγότερο.

    Στρώνετε επάνω στην ζύμη/ες ένα τσακισμένο λαδόχαρτο, την γεμίζετε με φασόλια ή τις ειδικές κεραμικές μπίλιες, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό, η ζύμη να φουσκώσει κατά το ψήσιμο της. Την ψήνετε για 15 λεπτά, βγάζετε τα "βάρη" πάνω από την ζύμη και ψήνετε την τάρτα για άλλα 5 λεπτά. Μετά το χρονικό διάστημα αυτό, σβήνετε τον φούρνο και την αφήνετε μέσα για 1 λεπτό. Την βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά για 3 λεπτά μέσα στην ταρτιέρα. Τέλος, προσεκτικά με την βοήθεια ενός μαχαιριού, βγάζετε την ψημένη ζύμη και την αφήνετε επάνω σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.

    Ετοιμάζεται το ντρέσινγκ όπου θα ακουμπήσετε την γέμιση Caprese. Πλένετε και στεγνώνετε πάρα πολύ καλά τον βασιλικό. Σε ένα μούλτι, βάζετε τον βασιλικό με την παρμεζάνα, το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουνε μια ρευστή πάστα. Την βάζετε στο ψυγείο για αργότερα.

    Ετοιμάζετε την γέμιση caprese, κόβοντας σε λεπτές φέτες την mozzarella και τις ντομάτες.

     Βάζετε την ζύμη της τάρτας πίσω στην ταρτιέρα όπου την ψήσατε - είναι πιο εντυπωσιακή όταν την προσφέρετε και αποφεύγονται τυχών λάθη, σκεπάζετε τον πάτο της με το ντρέσινγκ από βασιλικό και προσεκτικά εναλλάξ στρώνετε επάνω το τυρί mozzarella με την ντομάτα. Αν θέλετε ρίχνετε και λίγο ελαιόλαδο από επάνω, την γαρνίρετε στο κέντρο με ένα φυλλαράκι βασιλικού και την απολαμβάνετε με μια σαλάτα εποχής και ένα δροσερό ποτήρι κρασί...

    Καλή σας Απόλαυση...

    Category: Συνταγές μαγειρικής | Views: 59 | Added by: annoulamitilini17 | Tags: pita, pites, zimes, tarta, zimi | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    26272829
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 3
    Φίλοι-Επισκέπτες: 3
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2025Website builderuCoz