50 γρ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια περίπου 2 εκ.
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα1 κρόκο ενός μέτριου αυγού
πρέζα από μη ραφιναρισμένο αλάτι
γέμιση Caprese:
300 γρ. τυρί mozzarella από βουβάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2-3 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
dressing Βασιλικού:
15 γρ. φύλλα φρέσκα βασιλικού
2 κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
8 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
πρέζα από μη ραφιναρισμένο αλάτι
1 κ. σούπας νερό
Εκτέλεση
Σε ένα πολυμίξερ
προσθέτετε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και τα ανακατεύετε 1-2
φορές αναβοσβήνοντας, την ταχύτητα pulse. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο
και πάλι στην ταχύτητα pulse αναβοσβήνετε το κουμπί περίπου 30 φορές,
μέχρι να έχετε ένα μίγμα όπου το βούτυρο να μοιάζει σαν αρκετά χοντρή
άμμο. Ρίχνετε τον κρόκο, αφού πρώτα το έχετε ανακατέψει με 2 κουταλιές
της σούπας νερό και αρχίζετε στην χαμηλότερη ταχύτητα το γύρισμα -για
ελάχιστο χρόνο. Ρίχνετε 1 κ. της σούπας νερό, το ανακατεύετε για
ελάχιστα ακόμη δευτερόλεπτα και το σβήνετε. Να ξέρετε πάντα, ότι η ζύμη
για τάρτες είναι έτοιμη, όταν την τσιμπάτε και ενώνετε μεταξύ της, γι'
αυτό σας επισημάνω ότι αν δεν χρησιμοποιήσετε το αλεύρι που
χρησιμοποιώ, ρίξτε με τον κρόκο 1 κ. σούπας νερό, ανακατέψτε και πριν
ρίξετε την επόμενη κουταλιά/ες ελέγξτε για τον αν η ζύμη σας είναι
έτοιμη με την τεχνική του "τσιμπήματος".
Την μαζεύετε γρήγορα σε
μια μπάλα, την πατάτε ελαφρά ώστε να γίνει λίγο πλατιά, την τυλίγετε
σε λαδόχαρτο ή σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30
λεπτά το λιγότερο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε την σχάρα όπου θα ακουμπήσετε τις ταρτιέρες στην 2η θέση από κάτω.
Αν
χρησιμοποιήσετε δύο μικρές ταρτιέρες, χωρίζετε την ζύμη στα δύο και με
την βοήθεια δύο λαδόχαρτων -ανάμεσα θα είναι η ζύμη, την ανοίγετε με
τον πλάστη. Την απλώνετε σε κάθε ταρτιέρα, την τρυπάτε καλά με ένα
πιρούνι και την ξαναβάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά το λιγότερο.
Στρώνετε
επάνω στην ζύμη/ες ένα τσακισμένο λαδόχαρτο, την γεμίζετε με φασόλια ή
τις ειδικές κεραμικές μπίλιες, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό, η ζύμη
να φουσκώσει κατά το ψήσιμο της. Την ψήνετε για 15 λεπτά, βγάζετε τα
"βάρη" πάνω από την ζύμη και ψήνετε την τάρτα για άλλα 5 λεπτά. Μετά το
χρονικό διάστημα αυτό, σβήνετε τον φούρνο και την αφήνετε μέσα για 1
λεπτό. Την βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά για
3 λεπτά μέσα στην ταρτιέρα. Τέλος, προσεκτικά με την βοήθεια ενός
μαχαιριού, βγάζετε την ψημένη ζύμη και την αφήνετε επάνω σε μια σχάρα
να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζεται το ντρέσινγκ όπου θα ακουμπήσετε
την γέμιση Caprese. Πλένετε και στεγνώνετε πάρα πολύ καλά τον
βασιλικό. Σε ένα μούλτι, βάζετε τον βασιλικό με την παρμεζάνα, το νερό,
το ελαιόλαδο και το αλάτι. Τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουνε μια ρευστή
πάστα. Την βάζετε στο ψυγείο για αργότερα.
Ετοιμάζετε την γέμιση caprese, κόβοντας σε λεπτές φέτες την mozzarella και τις ντομάτες.
Βάζετε
την ζύμη της τάρτας πίσω στην ταρτιέρα όπου την ψήσατε - είναι πιο
εντυπωσιακή όταν την προσφέρετε και αποφεύγονται τυχών λάθη, σκεπάζετε
τον πάτο της με το ντρέσινγκ από βασιλικό και προσεκτικά εναλλάξ
στρώνετε επάνω το τυρί mozzarella με την ντομάτα. Αν θέλετε ρίχνετε και
λίγο ελαιόλαδο από επάνω, την γαρνίρετε στο κέντρο με ένα φυλλαράκι
βασιλικού και την απολαμβάνετε με μια σαλάτα εποχής και ένα δροσερό
ποτήρι κρασί...
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.