Μία κατσαρόλα μικρή που μπορεί να μπει στον φούρνο διαμέτρου 16-18 εκατοστών και ύψους λίγο παραπάνω από ένα κανελόνι όρθιο.
1 κουτί κανελόνια
Υλικά για τη γέμιση:
250-300gr κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 περίπου κούπα του τσαγιού συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή ντομάτα φρέσκια στον τρίφτη
(εγώ είχα χωριάτικη σαλάτα από την προηγούμενη, διάλεξα τα παραπάνω υλικά και τα έβαλα στο multi)
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζανάκι του καφέ τραχανά γλυκό ή πλιγούρι (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για την μπεσαμέλ:
3 κούπες του τσαγιού γάλα
¾ της κούπας του τσαγιού αλεύρι
1 αυγό
1 κούπα του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
3 φέτες τυρί Gouda για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Για
τη γέμιση σοτάρω σε ελάχιστο ελαιόλαδο τον κιμά, τα κρεμμύδια και τις
πιπεριές, προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τον χυμό τομάτας, τον πελτέ
και τον τραχανά ή το πλυγούρι και μαγειρεύω για λίγο.
Ρίχνω
τη γέμιση στην κατσαρόλα που θα μπει στο φούρνο (εκεί είδα ότι δεν μου
έφτανε) κι έπειτα μπήγω όρθια τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο. Έτσι
γεμίζουν μέχρι τη μέση περίπου. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω την μπεσαμέλ.
Βάζω, λοιπόν, σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι το περισσότερο γάλα, το
βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο σε χαμηλή φωτιά.
Εν
τω μεταξύ ανακατεύω στο μίξερ το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι και το αυγό,
ρίχνω το μίγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύω με το σύρμα. Τέλος προσθέτω
και το κεφαλοτύρι. Με αυτή τη μπεσαμέλ περιχύνω το φαγητό και γεμίζουν
τα κανελόνια.. Τέλος στρώνω και το gouda και το ψήνω στο φούρνο στους
180oC για 1 περίπου ώρα.
Πιο γρήγορο και γευστικό παστίτσιο δεν έχω ξαναφάει ποτέ. Νομίζω πως θα το καθιερώσω.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.