Αναμίξτε τα πρώτα τέσσερα συστατικά με 1½ κουταλιές σούπας νερό. Ψήστε το φιλέτο σολομού. Η σως μουστάρδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως επάλειψη κατά το ψήσιμο ή ως σως μετά το ψήσιμο.
Σε κασταρόλα σωτάρετε για 5-6 λεπτά το κρεμμύδι και τα καρότα με το ελαιόλαδο. Προσθέστε τη γαλοπούλα, τις φακές, τη τομάτα, τους κύβους λαχανικών το κάρρυ και το σκόρδο
... Διαβάστε περισσότερα »
Σε κατσαρόλα τοποθετήστε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε για πολύ λίγο το κρεμμύδι. Πρώτα ρίξτε το φιλέτο κοτόπουλου και μετά από 2 λεπτά προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής. Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά.
1¾ ζωμός κοτόπουλου ή 2 μαγειρικοί κύβοι κοτόπουλου
1 κούπα ρύζι ολικής αλέσεως
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό σκεύος σωτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέστε τα μανιτάρια, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα μανιτάρια μαλακώσουν προσθέστε το δενδρολίβανο και αφήστε τα συστατικά για ένα λεπτό. Εν συνεχεία προσθέστε τα κάσιους και αφήστε τα για ένα λεπτό.
Βράστε το ρύζι σε στο ζωμό κοτόπουλου ή σε νερό και προσθέστε τους μαγειρικούς κύβους. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο αναμίξτε το με το μείγμα δενδρολίβανου. Χρησιμοποιείστε το και σαν συνοδε
... Διαβάστε περισσότερα »
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό σε ένα τηγάνι ή γουοκ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες με το φινόκιο.
Ρίχνουμε το καρότο, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Ρίχνουμε το ρύζι, το μαϊντανό και τη σόγια σως. Τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί τις ντομάτες και από πάνω σκορπίστε το σκόρδο, το ξύδι και ζάχαρη.
Ψήστε το για 25-35 λεπτά στους 375°F.
Στη συνέχεια σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε τα φασόλια και συνεχίστε για 2-3 λεπτά το ψήσιμο. Σε αυτό το μίγμα ανακατέψτε και την ψημένη ντομάτα.
Αφήστε το να βράσει για 10-15 λεπτά. Συγχρόνως προσθέτετε αλάτι και πιπέρι δοκιμάζοντας.
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε το πιπέρι, το φύλλο δάφνης θρυμματισμένο και τα γαρύφαλλα. Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάτα το λιγότερο για 3 ώρες, γυρίζοντάς το αρκετές φορές.
Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας αφού το έχουμε στραγγίσει από τη μαριν
... Διαβάστε περισσότερα »
600 γρ κιμά γαλοπούλας (επιλέξτε ένα κομμάτι γαλοπούλας και ζητήστε από το χασάπη σας ή το σούπερ μάρκετ σας να το κόψουν κιμά)
2 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
3-4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
1/2 ποτήρι ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά, σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τον κιμά γαλοπούλας, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Ζυμώστε πολύ καλά. Αν η ζύμη σας κολλάει στα χέρια προσθέστε λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
Αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο σας για περίπου δύο με τρείς ώρες ώστε να πλάθεται πιο εύκολα αλλά και να δέσουν οι μυρωδιές και τα υλικά. Πλάστε μεγάλα μπιφτέκια και ψή
... Διαβάστε περισσότερα »
3 μεγάλες τομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες καλά
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
½ ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μετά από λίγο σοτάρετε καλά και τον κιμά, χαμηλώστε τη φωτιά και κλείστε για λίγο την κατσαρόλα έτσι ώστε να ψηθεί καλύτερα ο κιμάς. Μετά από περίπου 10 λεπτά προσθέστε την τριμμένη τομάτα, λίγο νεράκι, τα μπαχαρικά και αφήνω να σιγοβράσο
... Διαβάστε περισσότερα »
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για τη σάλτσα: το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τις φέτες του πορτοκαλιού, το ξύδι, το μέλι, το ξύσμα του πορτοκαλιού, λίγο δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και τα βγάζετε από τη φωτιά.
Βάλτε τα στήθη του κοτόπουλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά (ή εναλλακτικά ψήστε τα στο φούρνο σε ταψάκι). Σε 2 λεπτά αναποδογυρίστε τα στήθη ώστε να ψηθεί για λίγο και η άλλη πλευρά. Στη συνέχεια χαμηλώστε πολύ τη φωτιά, ρίξτε τη σάλτσα που έχετε στο κατσαρολάκι και αφήστε τα φιλέτα κοτόπουλου να σι
... Διαβάστε περισσότερα »
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.