αλεύρι πού φουσκώνει ΑΠ όσο πάρει περίπου δηλαδή 1 με ¼ του κιλού και
μισό ποτήρι χλιαρό νερό,
λίγο σουσάμι.
Εκτέλεση
Διαλύω την
μαγιά στο νερό και προσθέτω το λάδι και την ζάχαρη , την
πορτοκαλάδα, το μπέικιν την σόδα , τα κανελλογαρύφαλλα το αλεύρι
λίγο- λίγο και αρχίζω να ζυμώνω. Εν τω μεταξύ, ρίχνω μέσα και τις
σταφίδες λίγες-λίγες και φτιάχνω μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Την
αφήνω σε ζεστό μέρος , σκεπασμένη, να διπλασιασθεί, να ανέβει , και την
πλάθω σε μικρά φραντζολάκια λεπτά γιατί θα φουσκώσουν κι άλλο!!! Τα
αφήνω μέσα σε λαδωμένο ταψί στρωμένο με λαδόκολα, και τα βάζω για 1
περίπου ώρα στον φούρνο πού έχω θερμάνει στους 50ο Κελσίου
προηγουμένως, σκεπασμένα , για να διπλασιάσουν τον όγκο τους να
ανέβουν δηλαδή. Μόλις ιδώ ότι έγινε αυτό, τα λαδώνω και τους ρίχνω
λίγο σουσάμι , και ψήνω στους 185ο Κελσίου , μέχρι να ροδίσουν, και
να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό στο τεστ που θα κάνω.
Διατηρούνται αρκετά καλά μέσα στα τάπερ η σε αλουμινένιο κουτί.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.