2 στήθη κοτόπουλο βραστό ή ψητό χωρίς την πέτσα κομμένο σε κυβάκια
1 ντομάτα κομμένη σε χοντρά κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ φλ. άνιθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
½ φλ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα βινεγκρέτ
1 ντομάτα μεγάλη καθαρισμένη
1 αγγούρι μεγάλο
1 μικρό, ξερό κρεμμύδι
2 κ.σ. ξύδι
½ φλ. άνιθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
½ φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μία σαλατιέρα, ρίχνουμε το αχιβαδάκι, το κοτόπουλο, τα λαχανικά μας, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το λάδι.
Ρίχνουμε
στο μπλέντερ την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το ξύδι, αλάτι,
πιπέρι και χτυπάμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι και τα μυρωδικά και
χτυπάμε για 1 λεπτό.
Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με λίγη βινεγκρέτ και όποιος θέλει, προσθέτει επιπλέον στο πιάτο του.
Η
βινεγκρέτ μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μία ημέρα. Εγώ συνήθως
διατηρώ σε γυάλινο μπολ τα ζυμαρικά με το κοτόπουλο για 2-3 ημέρες και
όταν θέλουμε σαλάτα, προσθέτουμε τα λαχανικά για να είναι φρέσκα και να
μη μαραθούν.
Επίσης, η πρωτότυπη συνταγή αναφέρει 250 γρ. αχιβαδάκι και από 1 φλ. ελαιόλαδο στη σαλάτα και στη σάλτσα βινεγκρέτ.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.