Καθαρίζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια από τυχόν σκουπίδια, τα πλένουμε
καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε χλιαρό νερό, που να τα
σκεπάζει και να είναι 5-6 εκ. πιο πάνω από αυτά. Προσθέτουμε τη σόδα,
ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα ρεβύθια να μουσκέψουν όλη τη νύκτα
(10-12 ώρες).
Το πρωί τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα βάζουμε σε
κατσαρόλα με κρύο νερό, που να τα σκεπάζει. Βάζουμε την κατσαρόλα στη
φωτιά και όταν τα ρεβύθια αρχίσουν να βράζουν, αφαιρούμε τον αφρό, που
σχηματίζεται στην επιφάνεια.
Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, την ντομάτα και την πιπεριά
Φλωρίνης. Τα σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τα ρεβύθια, ώσπου να
μαλακώσουν, 1 ώρα περίπου.
Ρίχνουμε το αλάτι και βράζουμε τα ρεβύθια άλλα 15 λεπτά.
Τα σερβίρουμε με ελιές, διάφορα τουρσιά και παστά ή καπνιστά ψάρια.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.