½ φλυτζάνι του τσαγιού λιαστές ντομάτες κομμένες σε μπαστουνάκια
αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
πάπρικα για το πασπάλισμα
Για το μούσκεμα των ρεβυθιών
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κουταλιά σούπας αλάτι
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε αρκετό νερό (5
δάκτυλα πιο πάνω από τα ρεβύθια), μαζί με τη σόδα και το αλάτι, για 10
-12 ώρες.
Κατόπιν τα ξεπλένουμε πολλές φορές (για να φύγει η σόδα), τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζουμε.
Όταν αρχίσει να αφρίζει, πετάμε τον αφρό, κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ψηθούν.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα ρεβύθια, προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα
φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τις λιαστές ντομάτες, το κύμινο, το
γλυκάνισο, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και
πορτοκαλιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, νερό από αυτό που βράσαμε τα
ρεβύθια, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψήνουμε στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμους
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.