Σε ένα
μπολ αναμιγνύετε τα δύο είδη αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Φτιάχνετε
στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε μέσα την μαγιά διαλυμένη σε ένα
φλιτζάνι χλιαρό νερό, τους χυμούς από το πορτοκάλι και τα μανταρίνια, το
ελαιόλαδο, το φουντούκι, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι.
Αρχίζετε σιγά σιγά να ζυμώνετε το αλεύρι προσθέτοντας είναι απαραίτητο
λίγο έξτρα χλιαρό νερό ή λίγο αλεύρι μέχρι να πάρετε μια ζύμη ομοιογενή
και κάπως μαλακή.Την σκεπάζετε με μια βαμβακερή πεσέτα και το αφήνετε σε
ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Λαδώνετε με ένα πινέλο δύο φόρμες
μακρόστενες. Μοιράζετε το ζυμάρι και το στρώνετε να πάει περίπου μέχρι
την μέση. Τα βάζετε σε ζεστό μέρος επίσης σκεπασμένα για να φουσκώσουν.
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το βούτυρο με το μέλι και την κανέλλα.
Αλείφετε τα φουσκωμένα ψωμιά με αυτό το μυρωδάτο μίγμα και ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά
χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο,
αλείφοντας 2-3 φορές ακόμα την επιφάνεια των ψωμιών με το μίγμα από το
βούτυρο, την κανέλλα και το μέλι.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.