3 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα Σαν Μιχάλη
25 γραμμάρια μαγιά του φούρνου (υγρή)
1,5 κ. γ. πιπέρι
7 αυγά
Μισό φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Σε
μεγάλη γαβάθα αναμείξτε μαζί το αλεύρι, το τυρί και το πιπέρι. Με τα
χέρια τρίψτε τη μαγιά, να λιώσει σε όσο μικρότερα κομμάτια γίνεται,
προσθέστε στη γαβάθα και αναμείξτε.
Σε άλλη γαβάθα χτυπήστε τα αυγά με το βούτυρο και το λάδι, απλώς να ανακατευτούν.
Με
το χέρι κάντε βαθούλωμα στη γαβάθα με το αλεύρι και αδειάστε μέσα το
μείγμα με τα αυγά κτλ. Ανακατέψτε καλά, αλλά μη ζυμώσετε, όπως θα κάνατε
αν φτιάχνατε ψωμί.
Αφήστε το μείγμα σκεπασμένο, σε θερμοκρασία
δωματίου, περίπου μια ώρα, για να ανέβει. Χωρίστε στα δύο και φορμάρετε
ανάλογα με το αν θέλετε στρογγυλά ή μακρουλά τυρόψωμα.
Ψήστε 35-45 λεπτά, να ροδίσουν καλά τα ψωμιά. Τα βγάζετε από το φούρνο όταν το μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέντρο βγει καθαρό.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.