4-6 κούπες επιπλέον αλεύρι ολικής βρώμη ολικής για πάνω από το ψωμί (προαιρετικά)
Υλικά
Σε λεκανίτσα
ανακατεύουμε με κουτάλι τις 2 κούπες αλεύρι με το νερό. Προσθέτουμε τη
μαγιά, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας κούπα-κούπα το
αλεύρι. Ανακατεύουμε με το κουτάλι, μέχρι να είναι πλέον δύσκολο με το
κουτάλι. Τότε ανακατεύουμε με τα χέρια. Παίρνει περίπου 4 με 6 κούπες
επιπλέον αλεύρι, αναλόγως με τη ζύμη να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει
στα χέρια. Ζυμώνουμε 5 λεπτά και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
Αλείφουμε
2 φόρμες με λίγο λάδι (με πινελάκι) και πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι.
Κόβουμε τη ζύμη στα 2, σχηματίζουμε φρατζολάκια με προσοχή να μη πατηθεί
η ζύμη και τα βάζουμε στις φόρμες. Χαράσουμε διαγώνια με μαχαίρι.
Πασπαλίζουμε λίγη βρώμη ολικής, πατώντας την ελαφρά με το κουτάλι να
κολλήσει στη ζύμη. Αφήνουμε άλλη 1 ώρα.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς, για 1 ώρα και κάτι.
Για να δούμε αν είναι έτοιμο το ψωμί τρυπάμε με μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα, πρέπει να βγαίνουν καθαρά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.