Ψαρονέφρι γεμιστό με λιαστή τομάτα, γραβιέρα και ρόκα
Υλικά για 4 άτομα
4 ψαρονέφρια
20 λιαστές τομάτες
½ ματσάκι ρόκα
¼ κεφαλογραβιέρα σε κομμάτια
Αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Φιλετάρουμε
το κρέας και το απλώνουμε στον πάγκο μας. Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή
γιατί οι λιαστές συνήθως είναι αλμηρές και απλώνουμε σε κάθε φιλέτο από 5
λιαστές τομάτες, λίγη ρόκα και τυρί. Διπλώνουμε προσεκτικά, και
στεραιώνουμε με οδοντογλυφίδες ή δένουμε με σπάγγο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε
απλωτή κατσαρόλα (ιδανικά να μπορεί να μπει και στο φούρνο ώστε να μη
χάσουμε το βρασμό) ζεσταίνουμε καλά το λάδι και το βούτυρο. Σωτάρουμε
καλά ταδεμένα φιλέτα μας από όλες τις πλευρές ώστε να τα
θωρακίσουμε και μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά,
γυρίζοντάς τα με λαβίδα. Αποφεύγουμε να τα τρυπάμε με πιρούνι για να μη χάσουν τους χυμούς τους.
Όταν
ετοιμαστούν, τα αφήνουμε για 10’ πάνω στο ξύλο που θα τα κόψουμε, να
ξεκουραστούν. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες ή τον σπάγγο και με κοφτερό
μαχαίρι κόβουμε σε φέτες.
Εγώ τα σέρβιρα με ψητά τοματίνια, σπαράγγια και πράσινη σαλάτα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.