½ κιλό κιιμά μοσχαρίσιο σοταρισμένο με 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη,
και σβήνω με:
1 ποτηράκι κρασί ή ούζο,
Ζεματίζω σε αλατισμένο νερό :
1 ½ κιλό πράσα (4 τεμάχια) το λευκό μόνο μέρος κομμένα σε χοντρές ροδέλες,
τα στραγγίζω, και:
τα προσθέτω στο κιμά και τα σοτάρω μαζί με τον κιμά αφού τον σβήσουμε με το κρασί,
Προσθέτω στο μείγμα:
1 χούφτα τριμμενη φρυγανιά σε σκόνη,ή τραχανά ξυνόν σε ίση ποσότητα (γίνεται νοστιμωτερος),
¼ τριμμένη φέτα και
1 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Προσέχουμε στο αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο .Ανακατεύουμεκαι έχουμε έτοιμη την γέμιση.
Εκτέλεση:
Στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας στο ταψί μας και αδειάζουμε μέσα στρώνοντας την γέμιση.
Κατόπιν σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Διπλώνουμε
τις άκρες των φύλλων ή τις κόβουμε και τις αφαιρούμε όπως μας αρέσει,
και χαράζουμε ελαφρά το επάνω φύλλο για να φεύγουν οι ατμοί και να ψηθεί
σωστά η πίτα.
Την ραντίζουμε από επάνω με λίγο λάδι με
μερικές σταγόνες για να ροδίσει όμορφα, και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει
και να χρυσοροδίσει καλά επάνω και κάτω.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.