Κοβω τις 18
από τις πιπεριές σε μισά και βγάζω τα σώψυχα τους. Τις βάζω με το
άνοιγμα προς τα κάτω σε ενα ταψί και ψήνω στους 250 ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ, μεχρι να
σκάσει η φλούδα, να πάρει καφέ χρώμα, σχεδόν να εχει καεί. Αφήνω να
κρυώσουν λίγο. Τις ξεφλουδίζω και τις ψιλοκόβω σε ενα λεκανάκι. (Αν
θέλω, αυτή τη δουλειά την κάνω απο βραδίς, χωρίς να ανησυχώ για τα
ζουμιά που θα βγάλουν οι ψιλοκομμένες πιπεριές την επάυριο).
Προσθέτω 2 αυγά, τη φέτα και 400 γρ τυρί. Ανακατεύω καλά το μείγμα μου με ένα κουτάλι.
Ψιλοκόβω τις δύο ωμές πιπεριές που κράτησα.
Προθερμαινω το φούρνο στους 250 βαθμούς, στο πάνω-κάτω, να καίει.
Λαδώνω
ενα τετράγωνο μεγαλούτσικο ταψί (40 επί 30 καλό είναι) και στρώνω δύο
φύλλα κρούστας. Ρίχνω λίγο μείγμα και απλώνω καλά με ενα κουτάλι. Από
πανω βάζω άλλα δύο φύλλα και παλι μείγμα και συνεχίζω μέχρι να τελειώσει
όλο.
Όταν το βάλω όλο, βάζω δύο φύλλα και από πανω τις δύο ωμές ψιλοκομμένες πιπεριές και απλώνω.
Σε ενα μπολάκι βάζω το ένα αυγό που έμεινε και το γάλα και ανακατεύω καλά.
Απλώνω στην επιφάνεια της πίτας, να παει παντού.
Από
πανω απλώνω τα τυριά που φύλαξα, να καλύψω την επιφάνεια. Κόβω την πίτα
ωμή πολύ προσεχτικά και τη βάζω στο φούρνο που καίει, στο πρώτο
σκαλοπάτι της σχάρας
Όταν ροδίσει αρκετά, είναι ετοιμη.
Tip-άκια:
Η πίτα πρέπει να βγει λεπτή, έτσι λεει το πρωτόκολο, γι αυτό την κανουμε τόσο απλωτή.
Αν
αυξήσετε την ποσότητα της φέτας και μειώσετε τα αλλα τυριά, θα βγει
λίγο πιο αλμυρή, ανάλογα το γούστο σας. Εμένα μου αρεσει αλμυρούτσικη.
Από πανω ΔΕΝ παει φέτα, μόνο κίτρινο τυρί.
Τις
πιπεριές τις κρατώ με το κουκούλι προς τα πάνω και τις ξεφλουδίζω
τραβωντας τη φλούδα από τη μέση προς τις άκρες. Αλλιώς ειναι δύσκολο.
Είναι καλύτερη όταν ειναι κρύα, χλιαρή, όχι ζεστή.
Δεν έβαλα ξανθιές ή κέρατο, όχι λόγω άσχημων συνειρμών, αλλά επειδή δεν εχουν συμβατή γεύση με τις άλλες.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.