1 ½ κιλό πατάτες (όχι μικρές, σου βγάζουν την πίστη στο ξεφλούδισμα)
4 ώριμες ντομάτες (ή ένα κουτί Μπαρμπα-Στάθης τριμμένη ντομάτα)
1 κουτ. του γλυκού ντοματοπελτέ
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό ή σέλινο (αυτή τη φορά δοκίμασα με μαϊντανό)
3 καρότα
250 γρ. φέτα (προαιρετικά)
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες (σαν φέτες μήλου/κυδωνιού τελοσπάντων).
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
Ύστερα
από 3-4’ προσθέτουμε τις πατάτες, το σκόρδο και το μαϊντανό
ψιλοκομμένα, τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ, ένα ποτήρι ζεστό νερό,
αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει μέχρι να
μαλακώσουν οι πατάτες (περίπου 45’).
Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τη φέτα, αν θέλουμε, σε κομματάκια.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.