2 μεγάλα φύλλα κουρού, η σφολιάτας, ή ζύμη
πίτσας 2 λεπτά φύλλα, η κρούστας τα μισά από κάτω κανονικά και τα μισά
πλισέ με την ζύμη ανάμεσά τους.(ποαιρετικώς στην ζύμη βάζουμε
ολόκληρα σποράκια πράσινο και ροζ πιπέρι για πιο μυρωδάτη ζύμη ,και αντί
για νερό την ζυμώνω με ζωμό κρέατος,)
βούτυρο για το άλειμμα φύλλων και ταψιού
φέτες λεπτές παστουρμά
χονδρές φέτες κασέρι να καλύπτουν το φύλλο η γκούντα-κασέρι-κεφαλογραβιέρα,
Ντομάτας φέτες ή 1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
μπόλικο κύμινο
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Φύλλο κρούστας για να τυλίξω τις φλογέρες (ρολά).
Λάδι για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού γενικώς.
Αυγό και λίγο γάλα εβαπορέ για το τελευταίο άλειμμα του φύλλου.
Προαιρετικά:Μπορώ να προσθέσω ελάχιστο δυόσμο ή τριμμένο βασιλικό.
Εκτέλεση
Στο
βουτυρωμένο ταψί στρώνω το ένα φύλλο. Βουτυρώνω. Απλώνω τις λεπτές
φέτες παστουρμά κατόπιν απλώνω το κασσέρι, ρίχνω αρκετό κύμινο, κατόπιν
σκορπίζω την ψιλοκομμένη ντομάτα και τοποθετώ το άλλο φύλλο και
πασπαλίζω με σουσάμι. Βουτυρώνω από επάνω και ψήνω μέχρι να ροδίσει
στους 180ο - 200ο βαθμούς Κελσίου για 25΄-30΄ της ώρας περίπου.
Σημείωση:Σε περίπτωση πού θέλω να κάνω φλογέρες(ρολά},
χρησιμοποιώ το φύλλο κρούστας το οποίο τυλίγω σε έναν πλάστη λεπτό ή
φαρδύ , ανάλογα , πόσο μακριές και φαρδιές τις θέλω.Κατόπιν κόβω μια
χαρακιάεις βάθος με το μαχαίρι κατά μήκος του χάρακα.Έτσι έχω αμέσως
λωρίδες ίσιες για να κάνω όσες φλογερες θέλω
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.