Από την προηγούμενη το βράδυ μουσκεύουμε τα φρούτα σε brandy.
Σε
μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα για να διαλυθεί και
προσθέτουμε 1 φλ. αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει κουρκούτι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (να
γίνει προζύμι) Μπορούμε να τα βάλουμε και τα 3 αυτά υλικά για 30 λεπτά
στους 50°.
Όταν το προζύμι είναι έτοιμο, βάζουμε σ ένα μίξερ το
βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά να μας δώσει μια
ελαφριά κρέμα.
Προσθέτουμε την βανίλια, τα αυγά ένα-ένα
και το αλάτι και χτυπάμε ακόμα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το 1 φλ. αλεύρι
και το προζύμι και αφού χτυπήσουμε ακόμα λίγο, αλλάζουμε το σύρμα του
μίξερ με το μπράτσο για βαριά ζύμη και συνεχίζουμε προσθέτοντας και το
υπόλοιπο αλεύρι καθώς και τα φρούτα αφού τα στραγγίσουμε καλά.
Βγάζουμε
τη ζύμη από το μίξερ και την δουλεύουμε με τα χέρια πάνω σε αλευρωμένη
επιφάνεια. Αφού ζυμωθεί της δίνουμε το σχήμα μπάλας και την τοποθετούμε σ
ένα καλά βουτυρωμένο μπολ, γυρνώντας την καλά ώστε να πάει το βούτυρο σ
όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος ή φούρνο
στους 30° να φουσκώσει στο διπλάσιο μέγεθος.΄Όταν η ζύμη είναι έτοιμη,
με το δάχτυλο πιέζουμε στη μέση και τραβάμε τις άκρες της ζύμης.
Πλάθουμε για λίγο και της δίνουμε το σχήμα φρατζόλας.
Βουτυρώνουμε
καλά το σκεύος που θα ψήσουμε το πανετόνε, και τοποθετούμε μέσα τη
ζύμη, πιέζοντάς την να χωρέσει μέσα στο σκεύος. Σκεπάζουμε και για μια
ακόμα φορά αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, σχεδόν να ξεχειλίσει
από το σκεύος.
Αμέσως μετά τοποθετούμε στο κέντρο
προθερμασμένου φούρνου 200° για περίπου 20 λεπτά. Κατεβάζουμε τη
θερμοκρασία στους 180°, σκεπάζουμε το πανετόνε με αλουμινόχαρτο και
συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 25 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνειά του και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.