Main » 2012»Φεβρουάριος»23 » Πίτσα Νο.14 (με χωριάτικο λουκάνικο, φέτα και ταμπάσκο)
5:50 PM
Πίτσα Νο.14 (με χωριάτικο λουκάνικο, φέτα και ταμπάσκο)
Τα Υλικά μας (για 3 πίτσες μεσαίου μεγέθους)
Για τη ζύμη
400 gr. αλεύρι
250 gr. χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
Για την σάλτσα ντομάτα
200 gr. ντοματίνια τσέρι λιωμένα στο multi
Ρίγανη
Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την γέμιση
1 λουκάνικο χωριάτικο σε φέτες
1 ντομάτα σε φέτες
Πιπεριά πράσινη σε φέτες
Πιπεριά φλωρίνης σε φέτες
Φέτα
Ρεγκάτο τριμμένο
Ταμπάσκο
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Η ζύμη
Ετοιμάζουμε
το προζύμι. Διαλύουμε την μαγιά σε 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό
και προσθέτουμε κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε, και αφού το
σκεπάσουμε με μία πετσέτα, το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να γίνει.
Σε
μία λεκάνη βάζουμε 350gr. αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε
το προζύμι, το αλάτι και το νερό χλιαρό. Ζυμώνουμε 5΄λεπτά περίπου να
γίνει μία ελαστική ζύμη (άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη). Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια!
Σκεπάζουμε
την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες. Κατόπιν χωρίζουμε
την ζύμη σε 2 ή 3 μέρη, ανάλογα με το πόση pizza θέλουμε να φτιάξουμε,
τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και
τυλίγουμε με σελοφάν.
Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια.
Δημιουργούμε
μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε
περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί
ένα "στεφάνι" γύρω από την βάση.
Η σάλτσα
Περνάμε
τα ντοματίνια από το multi και τα σουρώνουμε να φύγουν τα υγρά τους,
Εάν δεν έχουμε ντοματίνια φρέσκα, χρησιμοποιούμε κονσέρβας.
Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο, την ρίγανη και το αλάτι να πάρουν μερικές βράσεις.
Η Pizza
Στρώνουμε την βάση σε λαδωμένο και αλευρωμένο δίσκο.
Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτα και στρώνουμε να πάει παντού.
Τρίβουμε την φέτα και προσθέτουμε το ρεγκάτο.
Προσθέτουμε το λουκάνικο, τις πιπεριές και την ντομάτα ομοιόμορφα σε κάθε "κομμάτι".
Τέλος προσθέτουμε και όσο ταμπάσκο θέλουμε.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να λιώσει το
τυρί - να αποκτήσει κρούστα και να ξεροψηθούν οι άκρες.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.