Πίτσα Νο.10 (με σφολιάτα τέλεια, γρήγορη και ελαφριά)
Υλικά (4 κομμάτια....λογικά για 2 άτομα!!!)
1 πακέτο κλασσικής σφολιάτας
σάλτσα pummaro
3-4 σταγόνες tabasco
πιπέρι
ρίγανη
8 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν της αρεσκείας σας
300 γρ. κίτρινο τριμμένο τυρί (εμένα μου αρέσει το μακεδονικό)
πιπεριά πράσινη
μανιτάρια
λίγο βούτυρο για τα άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
Ξεπαγώνεται το
φύλλο (για τις τελείως άσχετες είναι αυτό...:))!! ), οχι όμως παρα πολύ
γιατί δε θα σας φουσκώσει πολύ η σφολιάτα. Απλά να μπορείτε να το
απλώσετε στο ταψί σας! Βουτυρώνεται ελαφρώς το ταψί σας και απλώνετε το
φύλλο. Οι άκρες της σφολιάτας θα πρέπει να περισσεύουν απο το ταψάκι
λίγο, γύρω στα 2εκ. (ή και λίγο παραπανω αν θέλετε) για να το γυρίσετε
μην αρχίζει να ξεχειλίζει το τυράκι όταν θα λιώνει!!!Βάζετε τη σάλτσα
και λίγες σταγόνες ταμπάσκο...ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε (εγω
βάζω 5-6, για καυτερό χωρίς να καλέσω την πυροσβεστική!!!), λίγο πιπέρι,
ρίγανη τα αλλαντικά σας, το κίτρινο τυράκι σας ( ή αλλιώς κασέρι για
τις βορειοελλαδίτισσες!!!), την πιπεριά και τα μανιτάρια. Την ψήνετε
στους 180 βαθμούς για 30' περίπου, αναλογα με το φούρνο. Θα φανεί απο τη
σφολιάτα αν έγινε.Αν δεν είστε σίγουρες, σηκώστε με ενα πιρούνι την
άκρη για να δείτε απο κάτω αν ψήθηκε.
Και.....μόλις δείτε οτι
ψήθηκε και δοκιμάσετε....θα με θυμηθείτε!!! Πάνω απο 10' δε νομίζω να
ασχοληθείτε στην κουζίνα....στην καθαρή σας κουζίνα!!!
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.