Ζυμώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή,
την οποία αφήνουμε για περίπου 2 ώρες μέχρις ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
Για την γέμιση:
350 γρ. ρικότα
200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο σε κυβάκια
6
ντομάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε κυβάκια, χωρίς τους σπόρους, τις
οποίες και αφήνουνε σε σουρωτήρι, για να φύγουν τα πολλά νερά
8 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη και αυτή σε μικρά κυβάκια, πάχους 2 εκ.
περίπου 8 κουτ. σούπας asiago ή παρμεζάνα για πιο πικάντικη γεύση
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι για το άλλειμα
Εκτέλεση
Χωρίζουμε την ζύμη
σε 4 κομμάτια ή 8 μικρότερα και αναλόγως και την γέμιση της οποίας τα
υλικά έχουμε ανακατέψει σε μπολ. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο
πάχους περίπου 1 εκ. και γεμιζουμε με γέμιση την μία του άκρη,
προσέχοντας να αφήσουμε περιθώριο 2 εκ. στην άκρη. Κλείνουμε το calzoni
με την άδεια πλευρά του φύλλου και το "σφραγίζουμε" με λίγο νερό και με
πιρούνι (σαν ένα μεγάλο τυροπιτάκι).
Αλείφουμε την πάνω πλευρά με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ. Κελσίου) για 15-20 λεπτά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.