1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες και βρασμένες σε αλατισμένο νερό
γάλα όσο πάρει
3/4 του φλιτζανιού τυρί τρυμμένο (ό,τι σας αρέσει)
2 κουταλιές βούτυρο
Μοσχοκάρυδο
200 γραμμάρια σκληρό πικάντικο τυρί σε κύβους (λαδοτύρι Μυτιλήνης ή άλλο)
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κρέας με το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμμύδι. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα προθέτουμε τα ντοματάκια και τα μυρωδικά. Βράζουμε με λίγο νερό μέχρι να δέσει η σάλτσα και να βράσει το κρέας (1,5 ώρα περίπου).
Ετοιμάζουμε
τον πουρέ: Λοιώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το γάλα, το τυρί και
το βούτυρο μέχρι να δέσει ο πουρές. Δεν πρέπει να γίνει πολύ αραιός.
Προσθέτουμε το τρυμμένο μοσχοκάρυδο.
Για το σερβίρισμα: Στρώνουμε σε ένα μέτριο πυρέξ την μισή ποσότητα από τον πουρέ. Από πάνω στρώνουμε το κρέας και τους κύβους το τυρί. Από πάνω από το κρέας στρώνουμε τον υπόλοιπο πουρέ. Πασπαλίζουμε
την επιφάνεια με τρυμμένο τυρί και γκρατινάρουμε στο φρούρνο στους 200
βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα, γύρω στα 30-40 λεπτά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.