Σάββατο, 2024-06-29, 4:08 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Φεβρουάριος » 28 » Νεογέννητο > Βιβλιάριο υγείας
    1:17 PM
    Νεογέννητο > Βιβλιάριο υγείας

    Ο ιατρικός σύμβουλος του παιδιού
    Το μπλε βιβλιάριο υγείας του παιδιού αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό, στον οποίο καταγράφεται το ιατρικό ιστορικό του παιδιού μέχρι να ενηλικιωθεί. Ξεφυλλίζουμε σελίδα προς σελίδα το βιβλιάριο και αποκρυπτογραφούμε τα ... μυστικά του!

    Το ιστορικό του τοκετού σε μία σελίδα
    Την ημερομηνία της γέννησης του παιδιού σας δεν θα την ξεχάσετε ποτέ, όμως το «προφίλ» της εγκυμοσύνης σας και οι λεπτομέρειες που αφορούν στη γέννα είναι απαραίτητο να καταγράφονται και να αποτελούν μέρος του ιατρικού ιστορικού του παιδιού σας. 
    Οι πληροφορίες αυτές είναι χρήσιμες όχι μόνο για μια επόμενη εγκυμοσύνη αλλά και για το προσωπικό σας ιατρικό ιστορικό. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι, εξάλλου, και οι πληροφορίες για το παιδί, που σε ένα βαθμό συμπληρώνονται τα πρώτα 24ωρα από τη γέννησή του και στη συνέχεια από τον παιδίατρο που θα το παρακολουθεί. 
    Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να γνωρίζετε την ομάδα αίματος στην οποία ανήκει το παιδί σας, καθώς και αν υπάρχουν ενδείξεις φαινυλκετονουρίας, συγγενής υποθυρεοειδισμός ή έλλειψη ενζύμου G.6.P.D. Σημειώστε ότι η ανεπάρκεια αυτού του ενζύμου δεν αποτελεί αρρώστια, απλά τα άτομα που τα διακρίνει (μωρά και μεγάλοι) δεν ανέχονται πάντα ορισμένες ουσίες (ναφθαλίνη, κουκιά και πολύ σπάνια κάποια φάρμακα). Όλα τα νεογέννητα εξετάζονται και για τα τρία νοσήματα πριν φύγουν από το μαιευτήριο και η οικογένεια ενημερώνεται για τα αποτελέσματα με ευθύνη του Ινστιτούτου του Παιδιού, που συνεργάζεται για το σκοπό αυτό με όλα τα μαιευτήρια. 
    Εσείς δεν έχετε παρά να φροντίσετε ώστε το αποτέλεσμα για το G.6P.D. να αναγραφεί στο βιβλιάριο, όπως άλλωστε και η ομάδα αίματος, ένα εξίσου πολύτιμο στοιχείο για το οποίο απαιτείται μια σταγόνα αίμα και ελάχιστος χρόνος!

    Οι καμπύλες ανάπτυξης
    Το βάρος, το ύψος και η περίμετρος του κρανίου του μωρού σας αποκαλύπτουν στον παιδίατρο πολλά μυστικά που είναι καλό να γνωρίζει και αφορούν στην ανάπτυξη του παιδιού. Πόσα γραμμάρια έχασε το μωρό σας λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του; 
    Πόσο βάρος είχε όταν έσβησε το πρώτο του κεράκι; Πόσο ύψος είχε στους 18 μήνες και πόσα εκατοστά ήταν η περίμετρος του κρανίου του όταν έγινε 2 ετών;
    Η πορεία των αριθμών είναι καθοριστική για την ανάπτυξη του μωρού σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να φτάσετε στο άλλο άκρο και να μετράτε στο σπίτι κάθε ημέρα το ύψος και το βάρος του παιδιού. 
    Επιπλέον, ο παιδίατρος θα σας εξηγήσει ότι, ανεξάρτητα από τις κλίμακες παρακολούθησης της ανάπτυξης του παιδιού, σπουδαίο ρόλο παίζει και η κληρονομικότητα, παράγοντας που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

    Τα εμβόλια του μωρού
    Πότε έκανε το μωρό σας το πρώτο του εμβόλιο; Ποιο εμβόλιο έκανε με καθυστέρηση 6 μηνών και ποιο έχετε παραλείψει τελείως; Μήπως ήρθε η στιγμή να ρυθμίσετε εκ νέου το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών του παιδιού σας; Άλλωστε, σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν μπορεί να διαβεί το κατώφλι του σχολείου αν προηγουμένως δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των εμβολιασμών που ορίζονται από το υπουργείο Υγείας.

    Στο ημερολόγιο εμβολιασμών καταγράφονται πλέον αναλυτικά όλα τα εμβόλια που πρέπει να κάνει το παιδί. Στα υποχρεωτικά εμβόλια συμπεριλαμβάνονται και αυτά του αιμόφιλου της ινφλουέντσας-b (Hib), που προστατεύει από τη μηνιγγίτιδα, και της Ηπατίτιδας Β (HepB), το οποίο παλαιότερα γινόταν μόνο σε παιδιά που ανήκαν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου.

    Για τους γονείς που δεν έχουν ... καλή σχέση με τα εμβόλια των παιδιών τους στο βιβλιάριο υπάρχουν ξεχωριστά χρονοδιαγράμματα για βρέφη και παιδιά μικρότερα των 7 ετών, που καθυστέρησαν να εμβολιαστούν, καθώς και για παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω, που επίσης δεν εμβολιάστηκαν στην ώρα τους. Σε κάθε περίπτωση μόνο ο παιδίατρος μπορεί να αποφασίζει για τα εμβόλια του παιδιού και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει.

    Τσεκάπ μέχρι τα 16!
    Και όμως, το βιβλιάριο ακολουθεί το μωρό σας μέχρι να γίνει 16 ετών και αποτελεί τον ιδανικό σύμβουλο του γιατρού του! Δεν είναι τυχαίο ότι στο βιβλιάριο περιλαμβάνονται λίστες με ιατρικές εξετάσεις που ουσιαστικά αφορούν ένα γενικό ιατρικό έλεγχο του παιδιού μέχρι να γίνει 6, 10, 13 και 16 ετών αντίστοιχα.
    Εδώ, θα συμπληρωθούν στοιχεία που αφορούν το βάρος, το ύψος, τις χειρουργικές επεμβάσεις, την οπτική οξύτητα, την κατάσταση των δοντιών – στο βιβλιάριο υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για τα δόντια – το σκελετό, τη συμπεριφορά, τυχόν μαθησιακές δυσκολίες κ.λπ. Και επειδή η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία, φροντίστε το παιδί σας να υποβάλλεται σε αυτούς τους περιοδικούς ελέγχους, που άλλωστε καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία (με την υπ’ αριθμ. 16/2/00 εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων) και δεν απαιτούν ιδιαίτερες ... θυσίες σε χρόνο! Καλά αποτελέσματα!

    Τα πολύτιμα τετραγωνάκια!
    Η ηλικία, το βάρος, το ύψος, η περίμετρος του κρανίου, η διατροφή, η ψυχοκινητική ανάπτυξη αλλά και η κατάσταση των δοντιών του παιδιού σε μία σελίδα!
    Η ενότητα «παρακολούθηση» δίνει την ευκαιρία στον παιδίατρο να καταγράφει και να συγκρίνει τα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού. Όταν τα τετραγωνάκια είναι ενημερωμένα και συμπληρωμένα, ο παιδίατρος – ακόμη και εκείνος που θα δει το παιδί εκτάκτως (για παράδειγμα, στις διακοπές) ή ο νέος παιδίατρος που θα αναλάβει το παιδί, θα έχει πλήρη και έγκυρη εικόνα του ιστορικού του, οπότε μπορεί να καταλήξει πιο εύκολα στα όποια συμπεράσματα. 
    Σε αυτή την σελίδα αναφέρονται και τα στοιχεία του παιδίατρου που έχει κάθε φορά την ευθύνη της παρακολούθησης του παιδιού, μια πληροφορία που είναι αρκετά χρήσιμη για τον τακτικό παιδίατρο του παιδιού. 
    Άλλωστε, γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να αποκτήσετε την καλή συνήθεια να έχετε πάντοτε μαζί σας το βιβλιάριο του παιδιού, ακόμη κι αν ταξιδεύετε για μια μονοήμερη εκδρομή.

    Μην ξεχάσετε
    • Έχετε πάντοτε μαζί σας το βιβλιάριο του παιδιού σας για να ενημερωθεί ο παιδίατρος αλλά και να το συμπληρώσει με τα στοιχεία που τον ενδιαφέρουν
    • Είναι απαραίτητο να επισκέπτεστε τον παιδίατρο τακτικά, ακόμη κι αν το παιδί δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Άλλωστε, ο περιοδικός έλεγχος κάνει καλό στην υγεία!
    • Μπορείτε να ενημερώνεστε από τις κλίμακες ανάπτυξης του βιβλιαρίου, αλλά καλύτερα να αφήνετε τον παιδίατρο να κάνει τις μετρήσεις στο παιδί και να μην εμπιστεύεστε άλλα μέσα (μεζούρες ραψίματος κ.λπ) για να μετρήσετε το ύψος ή την κρανιακή περίμετρο του παιδιού
    • Κάθε φορά που θέλετε να ζητήσετε οδηγίες από τον παιδίατρο μέσω τηλεφώνου θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι έχετε καταγράψει σωστά τα συμπτώματα. Να θυμάστε ότι ένα μέλος της οικογένειας είναι αρκετό για να εξηγήσει στο γιατρό τα συμπτώματα του παιδιού. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουν όλοι μαζί του!
    • Μη διστάζετε να ζητάτε διευκρινήσεις όταν δεν κατανοείτε όσα σας εξηγεί ο γιατρός
    • Να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του παιδίατρου. Αν διαφωνείτε, καλύτερα να συζητήσετε μαζί του την άποψή σας παρά να εφαρμόσετε «δική σας» θεραπεία στο παιδί
    • Μην παραλείπετε να αναφέρετε στο γιατρό σημαντικές αλλαγές στη ζωή του παιδιού (για παράδειγμα, η αλλαγή σχολείου ή το διαζύγιο των γονιών) που θα τον βοηθήσουν να εξηγήσει συμπτώματα που δεν είναι δυνατό να διαγνωστούν από εργαστηριακές εξετάσεις.

    Category: Ολα για το παιδί | Views: 178 | Added by: marilou | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    26272829
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 166
    Φίλοι-Επισκέπτες: 166
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz