Βάζετε σε
βαθύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί καλά. Βάζετε τα
κρεμμύδια και το σκόρδο να σοταριστούν, όχι να μαυρίσουν.
Ρίχνετε τα κολοκύθια κι ανακατεύετε, προσθέτετε τις μελιτζάνες κι ανακατεύετε για 3-4 λεπτά λίγο να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τους κύβους ντομάτας, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα κι αφήνετε να βράσει το φαγητό περίπου 15 λεπτά.
Ανοίγετε,
ρίχνετε τις πατάτες, ανακατεύετε προσεκτικά για λίγο ώστε να
ανακατευθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζετε ξανά το σκεύος κι
αφήνετε να ψηθεί το φαγητό για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να «μελώσει» η
σάλτσα. Αν χρειάζεται προσθέτετε ενδιάμεσα νερό ζεστό.
Όταν το φαγητό ετοιμαστεί προσθέτετε τη φέτα και τον μαϊντανό.
Σερβίρεται ζεστό ή κρύο και μπορείτε να το λέτε σαλάτα ρατατούιγ ας πούμε.
Μπορείτε
επίσης να γεμίσετε καλαμαράκια με το μπριάμι, να τα βάλετε στο γκρίλ
για 3 λεπτά, με λίγο λάδι από πάνω, να τα γυρίσετε, να τα πασπαλίσετε με
τριμμένη φέτα και να τα ψήσετε άλλα 3 λεπτά. Τα βγάζετε ρίχνετε αν
θέλετε λεμόνι, τα αφήνετε να κρυώσουν και μετά τα κόβετε σε παχουλές
ροδέλες. Μέσα σε κάθε ροδέλα θα υπάρχει το υλικό που μαγειρέψατε.
Συμβουλή γενική για καλαμαράκια: Τα ψήνετε ή μέχρι 3 λεπτά, ή πάνω από 30 λεπτά. Ό,τι κάνετε ενδιάμεσα θα σας τα σκληρύνει.
Γενικά
το καυτερό πιπέρι «πάει» στο φαγητό αυτό. Άλλωστε δημιουργεί εφίδρωση,
άρα εξάτμιση, άρα δροσιά. Κάτι ξέρουν οι Μεξικάνοι.
Προσωπικά
δεν έβαλα τόσο σκόρδο. Έβαλα 1 κ. γλ. γεμάτο απ΄τον πολτό που φτιάχνω.
Έτσι δεν είναι βαρύ για το στομάχι ενώ έχει τη γεύση και το άρωμα του
σκόρδου (όχι όμως στο στόμα σας!).
Συμβουλή για το μπριάμ: Κόψτε
μικρότερα κυβάκια τις πατάτες γιατί ενώ τα λαχανικά μαζεύουν η πατάτα
μένει ίδια οπότε ξεχωρίζει αναιδέστατα. Όπως φαίνεται και στη
φωτογραφία εγώ έκανα το λάθος να τα κόψω όλα ίδια.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.