12 μεγάλες
γαρίδες3 μελιτζάνες τσακώνικες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους (Τις
πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν μέσα σε σουρωτήρι
για 30’ περίπου)
5 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
3 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κίτρινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένες,
800 γραμ. ώριμες, φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
4 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός και θυμάρι)
150ml λευκό ξηρό κρασί
1 κύβος λαχανικών κατά προτίμηση βιολογικό
1 φλιτζάνι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι (όσο θέλετε )
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φύλλο δάφνης και 3 σπόρια μπαχάρι
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τις
γαρίδες για 3’ σε αλατισμένο νερό με το φύλλο δάφνης και τα τρία σπόρια
μπαχάρι. Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις καθαρίζουμε από όστρακα και
κεφάλια.Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε καλά. Καθαρίζουμε
και τα υπόλοιπα λαχανικά (εκτός τις ντομάτες) και τα κόβουμε σε ροδέλες
Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και
τις κόβουμε σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα
λαχανικά μαζί για 6’ - 7’, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
Κατόπιν προσθέτουμε στο μείγμα των λαχανικών το κρασί και βράζουμε για
5’ -6’ σε δυνατή φωτιά. Τέλος, βάζουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, τον
κύβο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε το φαγητό και βράζετε σε σιγανή
φωτιά για 30’, μέχρις ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.Τα τελευταία 5’ λεπτά
προσθέτουμε και τις γαρίδες.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.