Προετοιμασια: Ξαλμιριζουμε τον μπακαλιαρο ως εξής:
Κοβουμε
στα 4 το καθε φύλλο μπακαλιαρου και τα βαζουμε ολα μαζι σε μια μεγαλη
κατσαρολα.Βαζουμε νερο να τα σκεπασει και το αλλάζουμε καθε 2 ωρες .Για
να φυγει τελειως το αλατι πρεπει να αλλαξουμε 5-6 φορες το νερο.
Πλενουμε και ψιλοκοβουμε τον μαραθο .Λιωνουμε τις σκελιδες του σκορδου
Εκτελεση:
Παιρνουμε τον ξαλμιρισμενο μπακαλιαρο και του αφαιρουμε την πετσα. Τον ξεκοκκαλιζουμε και τον κοβουμε σε πολυ μικρα κομματακια.
Βαζουμε
τα κομματακια του μπακαλιαρου σε μια λεκανη και προσθετουμε το λιωμενο
σκορδο, το ελαιολαδο, το χυμο ντοματας, τον ψιλοκομμενο μαραθο, το ρυζι,
την κανελα, το λευκο κρασι, το νερο, το αλατι και το πιπερι.
Ανακατευουμε τα υλικα στη λεκανη και η γεμιση μας ειναι ετοιμη.
Λαδωνουμε
ενα μεγαλο στρογγυλο ταψι και απλωνουμε τα μισα φυλλα βαζοντας τους
λαδι. Στρωνουμε τη γεμιση μας και απλωνουμε τα υπολοιπα φυλλα παντα
βαζοντας τους λαδι.
Στη μεση της πιτας βαζουμε αναποδα ενα πιατο
του καφε και κοβουμε την πιτα γυρω απο αυτο. Βγαζουμε το πιατο και
ενωνουμε με καθετες μαχαιριες τους δυο κυκλους.
Βαζουμε την πιτα να ψηθει στους 180 βαθμους για 60 λεπτα περιπου.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.