Αλείφουμε τις μελιτζάνες ελαφρά με λίγο λάδι (1 κουταλιά) και ψήνουμε στο γκριλ, 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Εν τω μεταξύ, σιγοβράζουμε τις φακές για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν το νερό τους.
Zεσταίνουμε
1 κουταλιά λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το
σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τις
φακές με τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Tα αφήνουμε στο
τηγάνι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Μοιάζει περίπου με κιμά.
Ετοιμάζουμε
τη μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι χτυπώντας με
σύρμα να διαλυθεί. Μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε το βούτυρο, γιαούρτι,
μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ και
βάζουμε σε στρώσεις από κάτω προς τα επάνω: τις πατάτες, τις μελιτζάνες,
το μίγμα με τις φακές και τα μανιτάρια, μία ακόμη στρώση μελιτζάνες
(προαιρετικά) και περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με
λίγο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, 40 περίπου λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.