1 κονκασέ ή 2 μεγάλες τομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
λάδι
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
αλάτι – πιπέρι
φέτα θρυμματισμένη περίπου 300 γρ.
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις αφήνουμε στο
νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν. Τις στίβουμε πολύ πολύ καλά για να
βγάλουν τα υγρά τους τώρα και όχι στο ψήσιμο με το φύλλο κρούστας, τις
σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας, τις λαδώνουμε ελαφρά με το πινέλο
και τις ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30’ . Αφού τις βγάλουμε από το
φούρνο, τις λιώνουμε με το πιρούνι ή τις χτυπάμε ελαφρά στο μούλτι μαζί
με το σκορδάκι. Στο μεταξύ, σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει σε
ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ή σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε τις τομάτες και
μετά τις λιωμένες μελιτζάνες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε
καλά, αφήνουμε για μερικά λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά και πριν σβήσουμε
το μάτι προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε,
προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ή φέτα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και να
ανακατευτούν οι γεύσεις.
Σε ταψί ή πυρέξ λαδωμένο στρώνουμε τα
μισά φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ελαφρά με το πινέλο για να κολλήσουν.
Απλώνουμε τη γέμιση, και καλύπτουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης
ελαφρά λαδωμένα. Αλείφουμε το πάνω φύλλο με λάδι και γάλα για να
γυαλίσει και χαράζουμε ελαφρά.
Ψήνουμε στους 180° C για περίπου 45', μέχρι να ροδίσει.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.