ο,τι τυρι μας αρεσει (εγω εβαλα λιγη φετα και γκουτα, τρυμμενα)
ΒΗΜΑΤΑ:
Πλενουμε
τις μελιτζανες τις μοιραζουμε στη μεση κατα μήκος και τις τοποθετουμε
σε ταψι η μια διπλα στην αλλη χαραζοντας μια γραμμη κατα μηκος στο
εσσωτερικο τους (για να ειναι ευκολο μετα να τις ανοιξουμε και να τις
γεμισουμε). Τις λαδωνουμε με πινέλο και απο τις δυο πλευρες και τις
τοποθετουμε στο φουρνο μεχρις ότου μαρανουν και μαλακώσουν ολοκληρες.
Βραζουμε
τη σογια σε νερο. Καθε ενα ποτηρι σογια αναλογει με 3 ποτηρια νερο.
Μολις παρει βράση κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε 10 λεπτα. Μετα
την ξεπλενουμε 2-3 φορες με καθαρο κρυο νερο και την σφιγκουμε ετσι ωστε
να φυγει ολο το νερο που αποροφησε. Την αφηνουμε στο τρυπητο να φευγουν
τυχον υγρα.
Σε ενα τηγανι σωτάρουμε το κρεμμυδι, προσθετουμε το
καροτο. Μολις μαλακωσει βαζουμε τη σογια, τα μπαχαρικα, το χυμο
ντοματας, το σκορδο και το κυβο λαχανικων διαλυμενο σε ενα φλ. του καφε
ζεστο νερο. Κατεβαζοντας απο τη φωτια βαζουμε και το μαιντανο και
ανακατευουμε καλα.
Σε ενα κατσαρολακι λιωνουμε το βούτυρο
προσθετουμε το αλευρι ανακατώνοντας με συρμα να διαλυθει, προσθετουμε
σιγα σιγα το χλιαρο γαλα και ανακατευουμε μεχρι να γινει μια λεια κρεμα,
βαζουμε τα μπαχαρικα και αποσυρουμε απο τη φωτια.
Ανοιγουμε
καλα την σχησμή που καναμε στις μελιτζανες δημιουργώντας ενα βαθουλωμα
βαζουμε ενα κουταλακι κρεμα και γεμιζουμε με τη γεμιση . Βαζουμε τα
παπουτσακια σε πυρεξ το ενα διπλα στο αλλο . Τελος βαζουμε την κρεμα
πανω απο το καθε ενα και ακολουθως το τυρι.
Τα ψηνουμε για 30-35 λεπτα αναλογως μεχρις οτου ροδισει η κρεμα στους 170 βαθμους.
Μπορειτε αν θελετε να τηγανισετε τις μελιτζανες.
Η γεμιση χωρις το καροτο μπορει να γινει σαλτσα για μακαρονια!
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.