1 πακέτο μακαρόνια χονδρά (παστίτσιου) κομμένα στη μέση ή χυλοπίτες ή λαζανάκι χονδρο
αυγά
1 ½ λίτρο γάλα
½ κιλό φέτα πικάντικη τριμμένη
¼ κιλού κασέρι πικάντικο τριμμένο
Ελαιόλαδο
3-4 φύλλα χωριάτικα
Βούτυρο για το ταψί και το άλλειμα των φύλλων
Εκτέλεση
Βράζουμε
τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Σε ένα
μεγάλο μπωλ, χτυπάμε 5 αυγά, προσθέτουμε το γάλα και την τριμμένη φέτα,
ανακατεύουμε καλά. Έπειτα ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε επίσης
καλά να μουσκέψουν τα μακαρόνια όσο περισσότερο γίνεται, αν χρειαστεί
χρησιμοποιούμαι και τα χέρια μας. Τέλος, ραντίζουμε το μίγμα με λίγο
ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Βυυτυρώνουμε ένα ταψί Νο. 36, και
στρώνουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας ελαφρά ανάμμεσα, πρέπει να περισσεύουν
από τα πλάγια. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα των μακαρονιών και γυρίζουμε τα
φύλλα προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθεί ένα στεφάνι.
Σε ένα
μπωλη χτυπάμε 2 αυγά μαζί με μισό κουταλάκι πιπέρι και το κασέρι,
περιχύνουμε με αυτό το ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.