1 κιλό δροσερούς και τρυφερούς καρόνους (γίνεται το ίδιο νόστιμη και με χοντρά δροσερά κρεμμύδια)
½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
4 αυγά
300 γρ. φέτα σκληρή και πικάντικη λιωμένη με το πιρούνι (παλιά αντί φέτα έβαζαν κατσικίσιο τυροζούλι που είχαν όλοι στα σπίτια τους.)
1 φλ. λάδι
2 φλ. γάλα
2 κ.σ. λεμόνι
2-3 πρέζες αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση :
Πλένουμε
τους καρόνους, τους κόβουμε μπαστουνάκια 4-5 εκ. και πετάμε τα
μπουμπούκια. Τους αφήνουμε 5’-10’ στο σουρωτό να στραγγίξουν.
Τους σοτάρουμε με το λάδι 10’-15’ να μαραθούν και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε
μια λεκάνη βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το λεμόνι, το αλάτι και τα χτυπάμε
λίγο με το μίξερ χειρός. Ρίχνουμε το φαριν-απ και τα χτυπάμε 1’ να
γίνει ένα παχύρρευστο κουρκούτι λίγο πιο πηχτό από του κέικ.
Βάζουμε μέσα τους καρόνους, τη φέτα, τον άνηθο, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
Λαδώνουμε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό ταψί, τα αδειάζουμε και τα στρώνουμε 2-3 εκ. στο πάχος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα περίπου (αναλόγως το πάχος ;;;)
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.