Αλατίζουμε
τα μπουτάκια και περνάμε από το μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός της δάφνης.
Αλείφουμε με το μείγμα το κρέας και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4ώρες να
μαριναριστούν. Τα βάζουμε σε ταψάκι μαζί με τη μαρινάδα τους και
ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,
βρέχοντάς τα με τη σάλτσα τους σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην
ξεραθούν.
Για τη σάλτσα:
Σοτάρουμε
στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το μήλο μέχρι να γυαλίσει το πρώτο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20-25
λεπτά, μέχρι να δέσει.
Για το ρύζι:
Σε
κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το αλάτι και τον κρόκο μέχρι να βράσει.
Ξεπλένουμε το ρύζι με άφθονο νερό και το ρίχνουμε μέσα. Ανακατεύουμε,
σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Αφήνουμε
μέχρι να πιει όλο το νερό, 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία,
σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και σερβίρουμε μετά από 5 λεπτά.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.