Μια συκωταριά αρνίσια με το φλεμόνι, την καρδιά τη σπλήνα και τα γλυκάδια, 1 kg περίπου.
1/2 kg άντερα αρνίσια
1 μπόλια (προαιρετικά αν δεν φοβάστε τη χοληστερίνη)
Ρίγανη, πιπέρι, αλάτι (θέλει λίγο παραπάνω από όλα αυτά γιατί στο ψήσιμο βγάζει υγρά και τα χάνει)
1 σούβλα 40 εκ. περίπου
Λαδόχαρτο (το sanitas δεν καίγεται)
Σπάγκο ψησίματος
Εκτέλεση:
Πλένουμε και
κόβουμε τη συκωταριά σε κομμάτια (σαν το κουτάκι το κνορ των 6 κύβων στο
μέγεθος) και τα βάζουμε στο σουρωτό να στραγγίζουν.
Πλένουμε τα
άντερα, τα τραβάμε και τα στύβουμε με τα δάχτυλα καλά να φύγουν τα νερά
από μέσα και τα αφήνουμε κι αυτά να στραγγίσουν όλα μαζί 1-2 ώρες στο
ψυγείο.
Σε μια λεκάνη αλατίζουμε την συκωταριά, βάζουμε το πιπέρι, τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε.
Παίρνουμε
τη σούβλα και περνάμε ένα-ένα τα κομμάτια εναλλάξ, όταν τελειώσουν τα
αγκαλιάζουμε με την μπόλια και αρχίζουμε το τύλιγμα με τα άντερα.
Στην αρχή κάνουμε μια δεκαριά βόλτες πάνω-κάτω κατά μήκος της σούβλας και μετά γύρω-γύρω μέχρι να τελειώσουν τα άντερα.
Απλώνουμε
το λαδόχαρτο στον πάγκο, βάζουμε απάνω το κοκορέτσι, αλατοπιπερώνουμε
κι απ' έξω την μπόλια και τα άντερα και το τυλίγουμε 2 βόλτες. Μαζεύουμε
από τις άκριες το λαδόχαρτο, δένουμε από την μια μεριά με το σπάγκο και
το τυλίγουμε γύρω-γύρω μέχρι την άλλη άκρια και το ξαναδένουμε.
Το βάζουμε σε ένα ταψί στο φούρνο στους 250 βαθμούς και το ψήνουμε 2 ώρες περίπου.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.