4 φρέσκα κρεμμυδάκια & τα πράσινα φύλλα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 φλ. του καφέ τσίπουρο
1 ασπράδια αυγών
1 φλ. γαλέτα
1 κ.σ. κάρυ
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αχνίζουμε με λίγο νερό το κρεμμυδάκι, να φύγει η αψάδα του και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε
μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά βρέχοντας τα χέρια μας με νερό ώστε να
μην κολλάνε. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους τοποθετούμε στο λαδωμένο
σκεύος που θα τους ψήσουμε και τους βάζουμε στο ψυγείο για 20’ να
σφίξουν.
Ψήνουμε στο grill του φούρνου (εγώ τους έψησα σε μαντέμι) για 8-10 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε
με πατάτες, τύπου τηγανητές, κι αυτές στο φούρνο ψημένες.Τις κόβουμε
όπως για το τηγάνι, αλλά όχι πολύ ψιλές. Τις ρίχνουμε σε αλατισμένο
νερό που βράζει για 3 λεπτά, σουρώνουμε και τις αραδιάζουμε σε ταψάκι.
Τις λαδώνουμε ελαφρώς, ρίχνουμε τα μυρωδικά που θέλουμε ( ρίγανη,
θυμάρι, πάπρικα, δενδρολίβανο, κάρυ, δυόσμο) και φουρνίζουμε σε ζεστό
φούρνο για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντάς τις ανά 3-4 λεπτά να μην
κολλήσουν.
Καλή όρεξη!
Σημ. Η συνταγή των κεφτέδων είναι τροποποιημένη κατά τα γούστα μας, από αυτή που βρήκα σε κάποιο τεύχος του Γαστρονόμου
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.