½ λίτρο γάλα φρέσκο 2% λιπαρά (όσο χρειαστεί θα μπει)
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο (γυαλίζει πάρα πολύ ωραία)
Σκεύη:
Μπολ μεταλλικό ή πυρίμαχο ή γυάλινο (όχι πλαστικό!!!!)
Λαδόκολα
Αλουμινόφυλλο
Εκτέλεση:
Φτιάχνω το σιρόπι
Τοποθετώ τα υλικά σε κατσαρολάκι και μόλις η ζάχαρη λιώσει και αρχίζει να δένει το σιρόπι, το σβήνω.
Φτιάχνω τη γέμιση
Τρίβω
τα καρύδια και τη φρυγανιά και ανακατεύω καλά σε μπολ όλα τα υλικά της
γέμισης. Στη συνέχεια ρίχνω το σιρόπι στο μείγμα της γέμισης και
ανακατεύω ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
(Απαγόρεψα το πλαστικό για λόγους υγείας, διότι θα μπει το καυτό σιρόπι και θα καίει η γέμιση)
Αφήνω την γέμιση να κρυώσει λίγη ώρα και στη συνέχεια την πλάθω σφιχτά:
1η επιλογή:
Σε ρολό τοποθετώντας το σε αλουμινόφυλλο και τυλιγμένο το βάζω στο
ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξει ώστε να κόβεται φέτες με το μαχαίρι.
2η επιλογή: Σε λεπτές ροζέτες (σαν κεφτεδάκια) και δεν χρειάζεται ψυγείο.
Επικάλυψη σοκολάτας
Σε
μπεν-μαρί ή σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά λιώνω την κουβερτούρα ρίχνω το
λάδι και λίγο γάλα και ανακατεύω συχνά ώστε η σοκολάτα να μην σβολιάσει
και να είναι ομοιόμορφη, και ελαφρώς ρευστή.
Ανακατεύω την σοκολάτα πάρα πολύ συχνά. Γάλα ρίχνω λίγο-λίγο κατά τη διάρκεια της σοκολάτας, όταν βλέπω πως η σοκολάτα σβολιάζει ή αρχίζει να πήζει.
Αφού
έχω κόψει το παγωμένο ρολό ή έχω φτιάξει τις ροζέτες, τα βουτάω με την
βοήθεια δύο πηρουνιών μέσα στην σοκολάτα και στη συνέχεια τα τοποθετώ
σε λαδόκολλα.
Τα βάζω στο ψυγείο να παγώσουν και τέλος τα τυλίγω σε κομμάτια αλουμινόφυλλο και είναι έτοιμα να τα σερβίρω!!!
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.