Οι καριόκες είναι από τα πιο αγαπημένα μου γλυκίσματα.. τώρα και νηστίσιμες! Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ επιτυχημένη γευστικά!
Τα υλικά μας
300 gr. φρυγανιά τριμμένη
400 gr. καρύδι ψιλοκομμένο
200 gr. κουβερτούρα
200 gr. βανίλια γλυκό (υποβρύχιο)
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
3 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Για την επικάλυψη
8 πλάκες κουβερτούρα
Ας δούμε πώς φτιάχνονται
Σε
μπέν μαρί λιώνουμε τα 200 gr. κουβερτούρα και την βανίλια. Μολις
λιώσουν προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το
γλάσο να κρυώσει.
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και κάνουμε σιρόπι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αφήνουμε 10' λεπτά να κρυώσει.
Προσθέτουμε το ρούμι στο σιρόπι.
Σε
μια λεκάνη μεγάλη βάζουμε την φρυγανιά,το καρύδι την κανέλλα,την
βανίλια,το κακάο,το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε το σιρόπι και το γλάσο σοκολάτας.
Ζυμώνουμε και χωρίζουμε την ζύμη σε τρία κομμάτια.
Πλάθουμε 3 ρολλά τα τυλίγουμε σε σελοφάν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Την επόμενη λιώνουμε σε μπέν μαρί τις 8 πλάκες κουβερτούρα σε ένα βαθύ σκεύος.
Κόβουμε σε φέτες περίπου 3 εκατοστά και ακολουθούμε την εξής διαδικασία για την επικάλυψη: Καταρχήν
τοποθετούμε το σκεύος που λιώσαμε την σοκολάτα σε μία λεκανίστα με
ζεστό νερό να καλύπτετε λίγο πάνω από την μέση για να διατηρηθεί η
σοκολάτα ρευστή.
Παίρνουμε ένα πηρούνι ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι
και τρυπάμε την φέτα από το ρολό,το βυθίζουμε στην σοκολάτα και αφού το
τινάξουμε ελαφρά για να φύγει η περιττή σοκολάτα αραδιάζουμε τις φέτες
σε λαδόκολλά.
Αφήνουμε τις καριόκες 5 - 6 ώρες να στεροποιηθεί η επικάλλυψη.
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και διατηρούμε τις καριόκες στο ψυγείο.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.