2 φλιτζάνια του τσαγιού ψίχα καρυδιών χοντροτριμμένη
2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο γάλακτος (ή βούτυρο ανάμικτο με βιτάμ)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 αυγό
κανέλα
Για το σιρόπι
1 1/4 του κιλού ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
λίγα γαρίφαλα, κανέλα
Εκτέλεση
Κοπανίζουμε
τα καρύδια, να γίνουν σαν χοντρός τραχανάς. Τα βάζουμε σε λεκάνη,
προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη, ένα αυγό και την κανέλα, τα ζυμώνουμε να
γίνουν μια μάζα. Βουτυρώνουμε το ταψί (πρέπει να 'ναι ανάλογων
διαστάσεων με την ποσότητα των υλικών μας) και στρώνουμε μέσα του
ένα-ένα (αφού πριν τα βουτυρώσουμε τα μισά φύλλα του μπακλαβά) που
πρέπει να καλύπτουν και τα πλαϊνά του ταψιού και να εξέχουν γύρω-γύρω.
Στρώνουμε από πάνω το μισό κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε πριν πάνω στο
τραπέζι. Τοποθετούμε πάνω του το μίγμα του καρυδιού, φροντίζοντας να
είναι παντού ισοπαχή ποσότητα και το σκεπάζουμε με το άλλο μισό
κανταΐφι. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των κάτω φύλλων του μπακλαβά
(που εξέχουν) και τις βουτυρώνουμε, πιέζοντάς τες να κολλήσουν πάνω στο
κανταΐφι. Σκεπάζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα φύλλα του μπακλαβά
(βουτυρωμένα, ένα-ένα), χαράζουμε μπακλαβωτά τα επάνω φύλλα, ψήνουμε το
κανταΐφι μέχρι να ροδίσει , αφήνουμε να κρυώσει και το σιροπιάζουμε.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.