Η ακτογραμμή της Λήμνου φτάνει τα 259 χιλιόμετρα και σχηματίζει αρκετά μικρά λιμανάκια καθώς και αμμουδερές παραλίες, που οι ντόπιοι τις ανεβάζουν στις 102. Οι ακτές αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της Λήμνου και έχουν κάνει πάμπολλους επισκέπτες να ερωτευτούν το νησί και να το επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι για να τις απολαύσουν. Οι μισές απ' αυτές είναι αμμώδεις και οι μισές με βότσαλα ή με φύκια.
Μύρινα, οι επιλογές για μπάνιο είναι τρεις: Μπορείτε να πάτε στην παραλία του οικισμού, ή στις παραλίες Ρωμέικο Γιαλό και Ρηχά Νερά. Οι δύο αυτές παραλίες είναι καλά οργανωμένες με ξαπλώστρες, ομπρέλες, εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ, beach bar και καφετέριες.
Τα Ρηχά Νερά είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Είναι από τις πιο δημοφιλείς, λόγω της κοντινής απόστασής της από τον οικισμό και των ολοκληρωμένων εγκαταστάσεών της.
Κοντά στην πρωτεύουσα βρίσκεται επίσης η παρθένα παραλία Αυλώνα με διάφανα νερά και ψιλή άμμο.
Το Πλατύ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες με απαλή άμμο, εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ, beach bar και καφετέριες.
Νότια από το Πλατύ βρίσκεται η παραλία Θάνος, μια από τις ομορφότερες του νησιού με ηφαιστειογενή βράχια και τιρκουάζ νερά.
Όμορφη παραλία είναι και ο Άγιος Ιωάννης στον Κάσπακα λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Μύρινας. Εδώ μπορείτε να κολυμπήσετε σε καθαρά νερά και να κάνετε ηλιοθεραπεία με φόντο τα ηφαιστειογενή βράχια της περιοχής.
Στα βόρεια του νησιού στον Κατάλακκο σ’ έναν όμορφο όρμο με κρυστάλλινα νερά κι εντυπωσιακούς αμμόλοφους θα βρείτε την παραλία Γομάτι.
Άλλες παραλίες με τη δική της ξεχωριστή ομορφιά η κάθε μια είναι ο Νεβγάτης (στον Κοντιά ), το Φαναράκι (στο Μούδρο), το Κέρος (στην Καλλιόπη), το Χαβούλι (στο Μούδρο ), η Νεφτίνα (στο Ηρώο των Καβείρων).
Παραδοσιακά προϊόντα - Σουβενίρ » Tοπικά Προϊόντα
Παρά το βραχώδες έδαφός της, η Λήμνος είναι εύφορο νησί με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα όπως: σιτηρά, όσπρια, κρασί, σύκα, σταφίδες, αμύγδαλα και το θυμαρίσιο μέλι. Η φήμη για την ποιότητα των κρασιών της Λήμνου, έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Προσεγμένοι αμπελώνες καλύπτουν 6.500 στρέμματα στο νησί, ενώ η μικρή στρεμματική απόδοση των 700 κιλών ανά στρέμμα (μια που δεν χρησιμοποιούνται λιπάσματα και ενισχυτικά) εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης και φυσικά του κρασιού της. Η ποικιλία του Μοσχάτου Αλεξάνδρειας παραμένει ο χρυσός καρπός εκατοντάδων αμπελοκαλλιεργητών στο νησί. Ενδεικτικό της ποιότητας των κρασιών του νησιού είναι οι πολλές διακρίσεις που έχουν αποσπάσει κατά καιρούς. Πολύ πρόσφατα, το Μάρτιο του 2007, στον 7ο Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 19ης ΔΕΤΡΟΠ. Οι οινοπαραγωγοί της Λήμνου, πήραν 9 βραβεία (2 χρυσά και 7 ασημένια) ανάμεσα σε 860 περίπου κρασιά, που έλαβαν μέρος απ΄ όλο τον κόσμο. Πασίγνωστα επίσης είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα της, όπως το τυρί "σαλαμούρα" και το "καλαθάκι" (από το καλαμένιο καλαθάκι μέσα στο οποίο αφήνεται να ωριμάσει), όπως και τα φλουμάρια (ένα είδος τοπικής χυλόπιτας), τα παξιμάδια και τα γλυκά. Τέλος, ιδιαίτερα ανεπτυγμένη είναι και η αλιεία, με αποτέλεσμα να μην λείπει ποτέ από το νησί το φρέσκο ψάρι.
Φυσικά τοπία » Φυσικό Περιβάλλον
Φλαμίγκος: Ένα από τα αξιοθέατα του νησιού είναι τα φοινικόπτερα (γνωστότερα ως φλαμίγκος) που βρίσκουν καταφύγιο στον μοναδικού φυσικού κάλλους υγροβιότοπο, που αποτελούν τρεις λίμνες, η Αλυκή, η Χορταρολίμνη και η Ασπρολίμνη στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού. Στην περιοχή κάθε χρόνο σταματούν πλήθος αποδημητικών πουλιών για να περάσουν το χειμώνα τους. Περίπου 5.000 Φλαμίγκος, κιρκινέζια, πέρδικες και άλλα αποδημητικά πουλιά, κάθε χρόνο, βρίσκουν καταφύγιο εκεί συνθέτοντας ένα σκηνικό που εντυπωσιάζει. Η παρατήρησή τους μπορεί να γίνει με κιάλια από το δρόμο που συνδέει το Κοντοπούλι με την Παναγιά.
Τα ελάφια: Μια άλλη ιδιαιτερότητα της πανίδας του νησιού είναι τα 80 περίπου ελάφια που ζουν στο χώρο του κάστρου. Ζουν από το 1970 στη Λήμνο και με τις αέρινες φιγούρες τους αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του κάστρου της πόλης. Η έλλειψη τροφής τα κάνει, κάποιες φορές, να βγαίνουν και να κατεβαίνουν μέσα στους κήπους της πόλης για να βρουν τροφή. Οι κάτοικοι τα αντιμετωπίζουν με αγάπη και κατανόηση καθώς έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της Μύρινας.
Καταρράκτες: Η Λήμνος λόγω της έλλειψης μεγάλων ορεινών όγκων δεν έχει πολλά επιφανειακά νερά. Παρά ταύτα στην περιοχή του Άη Γιάννη στον Κάσπακα υπάρχει ένα εντυπωσιακό τοπίο με ορμητικά νερά που πέφτουν από ύψος 15 περίπου μέτρων. Παλιότερα υπήρχε εδώ ένας νερόμυλος. Η περιοχή ονομάζεται "Κρεμαστά Νερά". Η πτώση του νερού έχει διαμορφώσει στην περιοχή διάφορα πλατώματα με μικρές λιμνούλες όπου βρίσκουν καταφύγιο βατράχια, καβούρια, χελώνες αλλά και χέλια. Καλύτερη εποχή για επίσκεψη είναι η Άνοιξη.
Αμμοθίνες: Ένα μοναδικό και συνάμα συναρπαστικό στοιχείο του περιβάλλοντος της Λήμνου είναι οι θίνες, τις οποίες συναντά κανείς στα βορειοδυτικά του νησιού σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το χωριό Κατάλακκος. Πρόκειται για μια αμμώδη έκταση που οι ντόπιοι αποκαλούν "Παχιές Αμμουδιές". Η πρόσβαση σ' αυτή γίνεται μόνο με πεζοπορία από την παραλία Γομάτι με κατεύθυνση νοτιοδυτικά. Το θέμα είναι εντυπωσιακό καθώς το δασάκι με τις αγριελιές διαδέχεται απότομα ένα τοπίο με αστιβιές, ασφόδελους και αμμοθίνες με ψιλή κοκκινωπή άμμο. Μια νότα Σαχάρας στην καρδιά του Βόρειου Αιγαίου.
Ανάγλυφο: Η έλλειψη δέντρων στη Λήμνο δεν της στερεί την ομορφιά. Αντίθετα οι συνεχείς καμπύλες του εδάφους σε συνδυασμό με το πράσινο των καλλιεργειών και τα ζεστά γήινα χρώματα δημιουργούν υπέροχες εικόνες που μοιάζουν με μοναδικούς πίνακες ζωγραφικής. Την Άνοιξη τα χρώματα των αγριολούλουδων δημιουργούν οργιαστικές συνθέσεις ενώ το φθινόπωρο και το χειμώνα το καφέ, το φαιοπράσινο και το γκρι υπογραμμίζουν τη μοναχικότητα και δημιουργούν εικόνες άγριας ομορφιάς και πρωτόγονη συγκίνηση.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.