Κομματάκια μεγάλης κότας αλανιάρας με την πέτσα (με καθόλου ή λίγο κόκαλο)
200 γρ. μπάμιες μικρές (ναι, ναι καλά διαβάσατε, δεν είναι οφθαλμαπάτη)
1 ποτήρι του κρασιού ρούμι μαύρο
Λίγο αλάτι
Λίγο τριμμένο τζίντζερ
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Η κότα όπως
αναφέρω θα πρέπει να είναι αλανιάρα, αν βέβαια βρείτε καμία αδέσποτη μην
το σκεφτείτε, την αρπάζετε και την σφάζετε στο γόνατο, αν σας πούνε
κλεφτοκοτάδες εσείς κάντε τον κινέζο, να προτιμήστε όμως τις πετρωτές
είναι καλύτερες. Το γεγονός βέβαια ότι θα είναι αλανιάρα δε
σημαίνει ότι θα της φερθούμε κι εμείς ανάλογα, αντιθέτως θα τη
σεβαστούμε και θα την αφήσουμε με την πετσούλα της, μη τη γδάρουμε τη
δόλια, είναι κρίμα. Θα αναμείξουμε τα υλικά της μαρινάτας σε ένα μπολ και θα ρίξουμε μέσα τα κομματάκια της κότας μας.
Την αφήνουμε να χορτάσει αλκοόλ όλο το βράδυ, ως αλανιάρα θα το
εκτιμήσει ιδιαίτερα πιστέψτε με. Αλλωστε έχοντας αμαρτωλό παρελθόν και
γυρνώντας ελεύθερη εδώ κι εκεί το κρέας της θα είναι κάπως σκληρό, από
το να τη βράσουμε για να μαλακώσει ας τη χορτάσουμε με αλκοόλ να έρθει
να ¨σουρώσει¨.
Την
επόμενη μέρα το πρωί θα πάρουμε τις μπάμιες θα τις καθαρίσουμε καλά
(μην ακούσω, αχ δεν μπορώ με φαγουρίζει το χνούδι) και θα τις σοτάρουμε
ελαφρά. Εντάξει, το καταλαβαίνω, τις μισείτε τις μπάμιες αλλά εδώ καλοί μου άνθρωποι η μπάμια κάνει τη διαφορά.
Αφού σοταριστούν τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Κατόπιν
θα πάρουμε ένα αντικολητικό σκεύος θα ρίξουμε λίγο παρθένο ελαιόλαδο
και θα σοτάρουμε την κότα πρώτα με την πέτσα προς τα κάτω να ξεροψηθεί
και μετά τη γυρνάμε και προς το ψαχνό. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές αφού όμως πρώτα τις έχουμε κόψει σε μακρόστενα κομμάτια.
Αφήνουμε την κότα με τις πιπεριές για 6-7 λεπτά, αλατίζουμε κι
ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε κατόπιν τη μαρινάτα για να σβήσει την κάψα
της, η δόλια η κότα θα έχει τσουρουφλιστεί και αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμα
να ρουφήξει λίγο ακόμα αλκοόλ, όσο δεν πρόλαβε να χορτάσει απο βραδύς.
Ρίχνουμε
στη συνέχεια τις μισητές μπάμιες κι αφήνουμε το φαγητό για λίγα λεπτά
να πιει το ζουμάκι προσέχοντας όμως να μην γίνει εντελώς στεγνό και
κυρίως να μην καούν οι μπάμιες, το ξέρω θα το θέλατε να εξαφανιστούν από
προσώπου γης αλλά ας δείξουμε κι σε αυτές τον πολιτισμό και την
μεγαλοψυχία μας.
Ρίχνουμε κατόπιν το σουσάμι και
ανακατεύουμε με απαλές και ευγενικές κινήσεις όπως αρμόζει στο επίπεδό
μας. Η κοτούλα θα χαρεί με το σουσαμάκι, άλλωστε το λάτρευε κι ως
ζωντανή. Στο τέλος ρίχνουμε τον φιδέ που τον έχουμε πρώτα
χοντροτρίψει. Πριν ρίξουμε βέβαια τον φιδέ θα πρέπει να έχουμε
σιγουρευτεί ότι το φαγητό έχει τόσο ζουμάκι, όσο χρειάζεται το ζυμαρικό
ώστε στο τέλος όμως να γίνει τραγανό και να κριτσανίζει ελαφρά.
Σερβίρισμα Το
τρώμε απαραιτήτως ζεστό γαρνιρισμένο με φυλλαράκια κόλιανδρου με
συνοδεία σαλάτας (χωριάτικη ή κινέζικη, ότι σας φωτίσει ο Θεός) και
κόκκινο γλυκό κρασάκι, έτσι εις υγείαν της μακαρίτισσας της κοτούλας.
Για chopsticks δε το συνιστώ, πιρουνάκι και δαχτυλάκι είναι ότι πρέπει.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.