Ο κόκορας να είναι πλυμένος στο σουρωτό στο ψυγείο 2-3 ώρες ή από βραδύς να στραγγίζει, να πετύχουμε καλύτερο τσιγάρισμα.
Αν τον σφάξετε εσείς, μην τον ψήσετε αμέσως, να τον αφήσετε 1-2 μέρες στο ψυγείο να σιτέψει.
Εκτέλεση:
Σε
ένα ευρύχωρο τσικάλι (εγώ χρησιμοποιώ χύτρα ταχ.), βάζουμε το λάδι,
στρώνουμε τα κομμάτια μιά στρώση και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά
γυρίζοντας τα να ροδίσουν απ' όλες τις μεριές. Αν δεν χωράνε όλα μαζί,
βγάζουμε τα πρώτα και τσιγαρίζουμε τα υπόλοιπα.
Όταν τελειώσουμε με το τσιγάρισμα, τα ρίχνουμε όλα στο τσικάλι, βάζουμε το
κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι, τα φέρνουμε 2-3 βόλτες και τα σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε την ντομάτα με τον πελτέ, συμπληρώνουμε με νερό να είναι ίσα-ίσα και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο.
Παρακολουθούμε το νερό του και συμπληρώνουμε να είναι πάντα ίσα-ίσα, το αναχουμίζουμε 1-2 φορές και κατά το τέλος το αλατίζουμε.
Η σάλτσα του πρέπει να είναι ροζέ,όχι κόκκινη όπως το κοκκινιστό.. Ευνόητο είναι οτι το ψήσιμο διαρκεί ανάλογα με την ηλικία του κόκορα.
Αυτό το φαγητό το έφτιαχνε η γιαγιά μου που ήταν μαγείρισσα σε ένα αρχοντόσπιτο στο Γαλατά της Κων/λης.
Το συνοδεύουμε με μακαρονάδα, ή πιλάφι, ή πατάτες τηγανιτές κυδωνάτες.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.