1 κούπα χυμό από πορτοκάλι, με 1 σφηνάκι κονιάκ μέσα
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες (ή και τα δύο)
2 σοκολάτες κουβερτούρες 125 γρ η κάθε μία
2 κουταλιές βούτυρο125 ml κρέμα γάλακτος (μισό κουτί)
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο, να προθερμαίνεται στους 190-200 βαθμούς.
Χτυπάμε
καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατύνει. Προσθέτουμε
συνεχίζοντας το χτύπημα, ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα, τις βανίλιες, και
το χυμό. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι, και συνεχίζουμε το χτύπημα να
ενσωματωθεί κι αυτό καλά στη ζύμη.
Ψήνουμε σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη, για 50 λεπτά, αντιστάσεις πάνω-κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου. Με
ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε τη μία κουβερτούρα, φροντίζοντας να κόβονται
τα κομμάτια κάπως σφηνοειδη, ωστε να μπορούν να εισχωρήσουν στο κέικ
πιο εύκολα.
Μόλις βγεί από το φούρνο, καυτό όπως είναι, καρφώνουμε
τα κομμάτια της σοκολάτας, γύρω γύρω στο σημείο που έχει σκάσει το κέικ.
Με τη θερμοκρασία η σοκολάτα θα λειώσει. Οταν κρυώσει, δεν
στερεοποιήται εντελώς. Ξεφορμάρουμε μετά από 20' λεπτά.
Αφήνουμε
να κρυώσει, και φτιάχνουμε την επικάλυψη: Λειώνουμε την άλλη σοκολάτα
μαζί με το βούτυρο σε μπαιν μαρί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και
ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε το
κέικ, φροντίζοντας να τρέξει και στα πλάγια δήθεν τυχαία.
Tips:
Το
κέικ μπορεί να γίνει σοκολατένιο, αν προσθέσουμε στο χτυπημένο βούτυρο
με τη ζάχαρη 1 κουβερτούρα λυωμένη, και 4-5 κουταλιές κακάο
κοσκινισμένο.
Η σοκολάτα που θα εμφυτεύσουμε στο κέικ μπορεί να
είναι άσπρη, μαύρη, γάλακτος, με ξηρούς καρπούς ή ακόμη και γεμιστή όπως
με καρύδα (boundy) ή καραμέλα. Λυώνοντας, δίνει πολύ ενδιαφέρον
αποτέλεσμα.
Μην δοκιμάσετε τη σοκολάτα της επικάλυψης πάνω από μία φορά, γιατί δεν θα μείνει τίποτα να βάλετε στο κέικ!
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.