Υλικά: ( για μια κλασσική στρογγυλή φόρμα του κέικ)
250 γρ βούτυρο αγελάδος
2,5 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1 βανίλια
1 κούπα γάλα φρέσκο (ή εβαπορέ αραιωμένο) ζεσταμένο αλλά όχι να βράσει.
1 σφηνάκι ρούμι (ή λικέρ καρύδα)
1,5 κούπα καρύδα τριμμένη + μισή ακόμα για το πασπάλισμα
500 γρ αλεύρι up
Επικάλυψη:
150 γρ λευκή σοκολάτα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε την καρύδα στο ζεσταμένο γάλα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε
καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατύνει και
ν'ασπρίσει. Προσθέτουμε χτυπώντας τα αυγά ένα ένα. Ρίχνουμε και το ρούμι
και το γάλα με την μουλιασμένη καρύδα. Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι.
Ψήνουμε
σε φόρμα βουτυρωμένη και ζαχαρωμένη, σε φούρνο προθερμασμένο στους
190-200 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου, 50
λεπτά.
Αφού ψηθεί και ξεφορμαριστεί, αφήνουμε να κρυώσει καλά, και
ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Λειώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαιν
μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Περιχύνουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα πρίν πήξει η
σοκολάτα ωστε να κολλήσει πάνω της.
Τώρα που πιάνει η δροσιά, ταιριάζει πολύ ωραία το απόγευμα με τον καφέ ή το τσάι.
Θα ακολουθήσει φωτό μόλις το ξαναφτιάξω, γιατί αυτό δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω...
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.