Κέικ λεμονιού Νο.03 (με σιρόπι και λευκή σοκολάτα)
Υλικά:
1 φλ.τσ.βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ.τσ.καστανή ζάχαρη
3 φλ.τσ.μαλακό αλεύρι
1 φακ.baking
4 μέτρια αυγά
ξύσμα από 1-2 λεμόνια
1 πρέζα αλάτι
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
για το σιρόπι:
2 φλ.τσ.ζάχαρη
1 1/2 φλ.τσ.νερό
3 κ.σ.χυμός λεμονιού
λίγη φλούδα λεμονιού
για την επικάλυψη:
100ml κρέμα γάλακτος
100gr λευκή σοκολάτα
λίγο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πολύ
καλά τη ζάχαρη με το βιτάμ να διαλυθεί. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το
ξύσμα, το αλάτι και το αλεύρι ανακατεμένο με το baking εναλλάξ με τα
αυγά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ρίχνουμε
το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με τρύπα στη μέση και
ψήνουμε στη μεσαία θέση, μόνο στις αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά.
Αφήνουμε
να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια με μια οδοντογλυφίδα ή ένα ξυλάκι
από σουβλάκι, τρυπάμε την επιφάνεια του κέικ-πριν το
ξεφορμάρουμε-ολόγυρα, όσο περισσότερο μπορούμε.
Βράζουμε το νερό για το σιρόπι με τη ζάχαρη, τον χυμό και τη φλούδα του λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει αρκετά λεπτά, να "δέσει".
Στη
συνέχεια, αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα, περιχύνουμε το κρύο κέικ με το
καυτό σιρόπι. Εγώ ξεφορμάρω το κέικ να ξεκολλήσει τελείως, το ξαναγυρνάω
στη φόρμα και ρίχνω μέσα το σιρόπι (μια φορά που το σιρόπιασα εκτός
φόρμας, δεν έγινε το ίδιο καλό.).
Αφήνουμε για αρκετές ώρες - αν το φτιάξετε βράδυ, αφήστε το όλη τη νύχτα.
Όταν το ξεφορμάρουμε ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, λιώνουμε μέσα της τη λευκή σοκολάτα και προσθέτουμε το ξύσμα.
Αφήνουμε
στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον για μια ώρα και μετά περιχύνουμε το
κέικ μας (εγώ βιάστηκα λίγο, δεν είχε σφίξει αρκετά και γι'αυτό
"έτρεξε").
Μπορούμε αν θέλουμε να ρίξουμε από πάνω τριμμένα φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.