5-6 λεπτές φέτες από παπάγια ή ώριμο μάνγκο ή ροδάκινα κομπόστα
Μερικά κόκκινα κερασάκια μαρασκίνο χωρίς το κοτσάνι
1/3 κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα φιλέ
Για το κέικ
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
3/4 κούπας ζάχαρη
3 αυγά, χτυπημένα
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1/2 κούπας ψιλοκομμένο ανανά από κονσέρβα και κόκκινα κερασάκια μαρασκίνο
Εκτέλεση
Αλείψτε μια βαθιά
στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 24 εκ. με το βούτυρο, πασπαλίστε τη με τη
ζάχαρη και βάλτε την 5' σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμών. Βγάλτε την
και τοποθετήστε σε όμορφο σχέδιο στον πάτο της φόρμας τις ρόδες ανανά,
τις φέτες παπάγια και τα κερασάκια. Πασπαλίστε εδώ κι εκεί με τα
αμύγδαλα φιλέ. Ετοιμάστε τη ζύμη για το κέικ. Χτυπήστε για 4' στο μίξερ
όλα τα υλικά για το κέικ, εκτός από τα φρούτα, ώσπου να αφρατέψουν.
Προσθέστε και ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα φρούτα, αφού πρώτα τα
στραγγίσετε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το μίγμα θα είναι
αρκετά πηχτό. Βάλτε το κουταλιά κουταλιά μέσα στο ταψί, επάνω από τις
ρόδες ανανά και τις φέτες παπάγια, προσέχοντας όμως να μη λερωθούν τα
τοιχώματα της φόρμας. Λειάνετε την επιφάνειά του με μια λαδωμένη
μεταλλική σπάτουλα. Ψήστε το κέικ στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
Αναποδογυρίστε το σε πιατέλα, μόλις το βγάλετε από το φούρνο. Σερβίρετέ
το ζεστό ή κρύο, συνοδεύοντάς το, αν θέλετε, με custard sauce. Επίσης,
φτιάξτε το ίδιο κέικ με φρέσκα μήλα. Πριν βάλετε τα μήλα, πασπαλίστε
στον πάτο του ταψιού, επάνω από τη ζάχαρη, λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο
και ραντίστε με λίγο χυμό λεμονιού.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.