Σάββατο, 2024-06-29, 4:53 AM
Lost Empire MainRegistrationLogin
Welcome Φιλαρακι | RSS
Site menu
"Facebook"
Tag cloud
All uploaded files
Χρήσιμες Σελίδες
  • Upload your photos
  • Upload image
  • My Team Toolbar
  • HTML Color Codes
  • 1-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 2-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • 3-Funny Photo Effects and Gif Animations
  • Audioboo. Because sound is social
  • Live Traffic Feed
    Twitter
    Ŀ♡SƬ ƐMṖĪŔƐ
    ******
     Blog-κάρουμε Τον Κοσμο 

    Ειδήσεις ,Ενημέρωση ,Ελλάδα, Κόσμος, Οικονομία, Αθλητικά, Μουσικη ,Gossip από την Showbiz ,Συνταγές μαγειρικής, Αστρα Και Ονειρα ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ


    Get your own Chat Box! Go Large!
    Τίτλος τραγουδιού σας:
    Οι ακροατές σας αριθμό:
    Κατάσταση του διακομιστή σας:
    Main » 2012 » Φεβρουάριος » 14 » Η οικονομική κρίση κι εγώ: 6 τρόποι για να (μην) τρελαθείτε
    5:03 PM
    Η οικονομική κρίση κι εγώ: 6 τρόποι για να (μην) τρελαθείτε


    'Αν βγάζεις 100 και ξοδεύεις 99, είσαι πλούσιος. Αν βγάζεις 100 και ξοδεύεις 101, είσαι φτωχός'. Έτσι έλεγαν οι γιαγιάδες μας. Η βαθύτατα φιλοσοφημένη αυτή λαϊκή ρήση δεν αναφέρεται μόνο στα οφέλη της αποταμίευσης αλλά και στο ότι η οικονομική ευμάρεια του καθενός εξαρτάται πρωτίστως από τη νοοτροπία του.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσο περισσότερο μας πανικοβάλλει η εσχατολογία σχετικά με την οικονομική κρίση, τόσο δυσκολότερος γίνεται ο έλεγχος των οικονομικών μας. Όσο φοβόμαστε πως αύριο / μεθαύριο / σε μια βδομάδα / σε ένα μήνα θα χρεοκοπήσουμε, τόσο νιώθουμε ήδη φτωχοί, χωρίς ουσιαστικά να έχουμε προς το παρόν βασικές ανάγκες που δεν καλύπτονται από το (πενιχρό, έστω) μισθό ή επίδομα ανεργίας που εξακολουθούμε να παίρνουμε κάθε μήνα. Και όσο γκρινιάζουμε, το μόνο που καταφέρνουμε να αλλάξουμε είναι η ψυχολογία μας – προς το χειρότερο.

    Δύσκολα το συνειδητοποιείς, αν δεν βρεθείς τυχαία σε μια παρέα όπου ένας υψηλόμισθος φίλος φίλου πασχίζει το μισό βράδυ να σου εξηγήσει πόσο δύσκολα τα βγάζει πέρα με τα πενιχρά έξι χιλιάδες ευρώ του (μηνιαίου) μισθού του, ας όψεται η καταραμένη η οικονομική κρίση. Το υπόλοιπο μισό βράδυ το περνάς αναρωτώμενος τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος – που δουλεύει κανονικά οκτάωρα, πολλές φορές και Σαββατοκύριακα, άρα δεν έχει και πολύ ελεύθερο χρόνο για να ξοδεύει – έξι χιλιάδες ευρώ σε ένα μήνα.

    Αυτή είναι μια πέρα για πέρα αληθινή, και πολύ πρόσφατη ιστορία. Κι οι έξι τρόποι που ακολουθούν είναι το αντίθετο των συμβουλών οικονομίας, που έχετε βαρεθεί να διαβάζετε τον τελευταίο καιρό παντού. Έξι βέβαιες μέθοδοι για να είστε –και να νιώθετε– πάμπτωχοι. Γιατί σημασία δεν έχει πόσο λίγα βγάζεις, αλλά πόσο λίγα τα θεωρείς.

    Συγκρίνετε διαρκώς τον μισθό σας με εκείνους των άλλων: Μελαγχολήστε κάθε φορά που μαθαίνετε πως κάποιος γνωστός γνωστού βρήκε μια δουλειά στο Λονδίνο, για την οποία αμείβεται με 10.000 ευρώ τον μήνα. Εξοργιστείτε με την αδικία ένας συνάδελφος να βγάζει περισσότερα από εσάς. Δεν έχει καμία σημασία αν οι θέσεις / η εμπειρία σας / η οικογενειακή σας κατάσταση είναι εντελώς διαφορετικές. Όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι πως κάποιος, κάπου ζει με περισσότερα χρήματα τον μήνα από εσάς.

    Ζήστε σαν εκατομμυριούχος: Κερδίζετε, για παράδειγμα, 700 ευρώ; Νοικιάστε ένα μεγάλο σπίτι, εγκαταστήστε σταθερό τηλέφωνο, γραμμή internet κι εκείνη τη συσκευή για καλύτερο σήμα στο κινητό. Αγοράστε το αυτοκίνητο των ονείρων σας, τροφοδοτήστε το τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με την ακριβότερη βενζίνη, και υπογράψτε ένα επίσης ακριβό ασφαλιστήριο. Μετά, κάθε φορά που θα σας ρωτούν γιατί στις 10 του μήνα έχετε ξεμείνει από λεφτά, απαντήστε με ύφος ταλανισμένου από τα βάσανα γονέα 'τι να κάνω; Έχω πολλά έξοδα'.

    Φορτώστε τις κάρτες: Ας υποθέσουμε ότι είναι 15 του μήνα, έχετε (πάλι) καταφέρει να μείνετε πανί με πανί, αλλά βρίσκετε μια καταπληκτική ευκαιρία για Σαββατοκύριακο στην εξοχή / ένα φανταστικό φόρεμα σε μια βιτρίνα / ένα ολοκαίνουριο gadget που δεν γίνεται να μην το έχετε. Μην το σκέφτεστε, αγοράστε το με την πιστωτική κάρτα, την οποία θα πληρώσετε αρχές του επόμενου μήνα, τότε που θα 'έχετε λεφτά'. Συγχαρητήρια, μόλις καταφέρατε να μειώσετε τη διάρκεια ζωής του (επόμενου) μισθού σας από δέκα σε πέντε μέρες.

    Θεωρήστε όσα σας αρέσει να κάνετε 'απαραίτητα': Εμπνευστείτε από τις ρομαντικές κομεντί των ‘90s: φυσικά και είναι 'απαραίτητο' ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια την εβδομάδα, εννοείται πως είναι 'απαραίτητη' η συνδρομή στο πανάκριβο γυμναστήριο της γειτονιάς σας και εξυπακούεται πως είναι 'απαραίτητο' να βγείτε για ποτό. Διανθίστε με ατάκες του τύπου 'τα αεροπορικά ταξίδια είναι η ζωή μου, αν τα κόψω θα πεθάνω' και 'με πιάνει κατάθλιψη αν μείνω μέσα δύο βράδια σερί'. Αποτελειώστε τους πάντες –και κυρίως την ψυχολογία σας– με την πεποίθηση ότι 'τα ακριβά εσώρουχα είναι βασικό και αναφαίρετο πανανθρώπινο δικαίωμα'.

    Μην κόβετε τίποτα: Αγνοήστε τις αυξήσεις των τιμών, και συνεχίστε να βγαίνετε όσο βγαίνατε, ας πούμε, πριν από δύο χρόνια, να καπνίζετε όσο καπνίζατε τότε, να οδηγείτε 500 χιλιόμετρα κάθε Σαββατοκύριακο επειδή 'έτσι κάνατε τότε'. Απορήστε γιατί, αφού ξοδεύετε τα ίδια, ο μισθός σας κρατάει λιγότερες ημέρες.

    Κάντε την κρίση αγαπημένο σας θέμα συζήτησης: Διαβάστε εσχατολογικές προβλέψεις οίκων αξιολόγησης κάθε πρωί με τον καφέ σας. Παρακολουθήστε ανελλιπώς τα δελτία των 8.00. Τελειώστε κάθε σας φράση με την αγαπημένη σας παραλλαγή του 'θα πτωχεύσουμε' /  'θα πεινάσουμε' /  'δεν έχουμε λεφτά': 'Χάλασε η καφετιέρα και δεν έχουμε λεφτά', 'βαριέμαι να δουλέψω και δεν έχουμε και λεφτά', 'χώρισε ο Τάκης με τη Σούλα και δεν έχουμε και λεφτά'. Δεν έχει καμία σημασία αν πρόπερσι βγάζατε 800 ευρώ, και φέτος βγάζετε επίσης 800 ευρώ. Σημασία έχει ότι θα πτωχεύσουμε / θα πεινάσουμε / δεν έχουμε λεφτά.

    Category: «Γνωρίζω την Ελλάδα» | Views: 66 | Added by: Nicoletaki | Rating: 0.0/0
    Total comments: 0
    Name *:
    Email *:
    Code *:
    Lost Empire
    Πάτα CTRL+D να μας βάλεις στα αγαπημένα σου!
    Καλως όρισες στο Lost Empire.
    Μια σελίδα με πολυ ενημέρωση για Ελλάδα & κόσμο-Μουσική ψυχαγωγία,Γνωριμίες..
    Και πολλα αλλα θεματα  που μας κανουν να  ξεχνιόμαστε περνάμε ευχάριστα και επικοδομιτικα. 
    Μια σελιδα χτισμενη απο τα μελοι της.Καλή διασκέδαση..:-) 

    http://www.lost-empire.gr

    Search
    Login
    Social bookmarks
    Ελληνικό Μουσικο P
    Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
    Newsletters Newsl

    Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις μας στο email σας! Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας, μπαίνοντας στα email σας! Γράψτε εδώ το email σας:

    Σας ευχαριστώ!

    Calendar
    «  Φεβρουάριος 2012  »
    ΚυρΔευτΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    26272829
    Banner
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» [794]
    «Γνωρίζω την Ελλάδα» Πληροφορίες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας,εικονες,Τοπικά έθιμα και παραδόσεις
    Του κόσμου τα παράξενα [1052]
    Του κόσμου τα παράξενα
    Οπαδικες προτιμησεις [409]
    Sport,Αθλητικά
    Μουσικές επιλογές [3279]
    Μουσικές επιλογές - ακούσματα που προτεινουν οι χρηστες
    Funny [1091]
    Funny
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ [33]
    Τεστακια - Tεστ γνώσεων, γρίφοι, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές,Σταυρόλεξα, quiz,IQ
    Σοφά Λόγια [138]
    Σοφά Λόγια
    Hξερες ότι [346]
    Hξερες ότι
    Συνταγές μαγειρικής [4141]
    Συνταγές μαγειρικής
    Αστρα Και Ονειρα [71]
    Αστρα Και Ονειρα
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ [2099]
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz [2176]
    Paparazzi - Gossip από την Showbiz
    X-FILES [105]
    X-FILES
    Tv-Movies [511]
    Tv-Movies
    Auto-Moto [638]
    Αυτοκίνητα - Μηχανές
    Επιστήμη-τεχνολογία [1031]
    Επιστήμη-τεχνολογία
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες [313]
    Στίχοι, Τραγούδια, Παρτιτούρες
    Θρησκευτικά [61]
    Θρησκευτικά
    Sex Tpis & Σχέσεις !!! [456]
    ...για τις ανθρώπινες σχέσεις. Με άρθρα για ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές σχέσεις, για τον χωρισμό, το φλερτ και τις νέες γνωριμίες.
    Ολα για το παιδί [181]
    Ολα για το παιδί
    Ιστορικά [349]
    Ιστορικά
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις... [32]
    Φωτογραφίες - Εικόνες - Animation ...
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠• [194]
    •٠ღ·fashion & style·ღ٠•
    National Geographic [28]
    National Geographic
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! [107]
    Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.
    Γνωρίστε μας.
    Οn Line

    Συνολο συνδεδεμενων Φίλων: 3
    Φίλοι-Επισκέπτες: 3
    Φίλοι-Μελη της σελιδας: 0
    Block title
    Acceptance Mark
    Copyright Lost Empire © 2024Website builderuCoz