Ένα
καταπληκτικό κέρασμα, μεταξύ τάρτας ή brownie!!! Μαλακό και τραγανό
ταυτόχρονα, γλυκό και ξινό αλλά πάνω απ’ όλα διαφορετικό και πολύ-πολύ
εύκολο. Την αρχική ιδέα τη βρήκα στο allrecipes.com, δοκιμάστε το…
Υλικά (για πυρέξ 20x33cm)
Για τη βάση:
1 ¾ της κούπας τσαγιού αλεύρι
2/3 της κούπας τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κούπα τσαγιού βούτυρο, παγωμένο, σε κομμάτια
Για την κρέμα λεμονιού:
1 ½ της κούπας τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
¼ της κούπας τσαγιού αλεύρι
1 κ.γλ. baking powder
4 αυγά
½ της κούπας τσαγιού χυμό λεμονιού (3 μέτρια λεμόνια)
½ κούπα έξτρα ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς.
Σε
ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση με το χέρι, τρίβοντας το
βούτυρο με αλεύρι και τη ζάχαρη ώστε να επιτύχουμε μια τριφτή ζύμη.
Βουτυρώνουμε το πυρέξ, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και με το χέρι απλώνουμε τη ζύμη να καλύψει ομοιόμορφα όλον τον πάτο του.
Ψήνουμε για 20’ ή μέχρι να χρυσίσει όμορφα η βάση μας.
Στο
μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και
ρίχνουμε μέσα τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περιχύνουμε με την κρέμα
την ψημένη βάση, όπως τη βγάλαμε από το φούρνο και ψήνουμε ακόμη
20’-22’.
Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με την
άχνη και κόβουμε σε κομμάτια. Τα διατηρούμε στο ψυγείο και τρώγονται
κρύα.
Facebook αστεία, εικόνες, βίντεο και άλλα! Μια σελίδα για την αστεία πλευρά του FaceBook. Αστείες φωτογραφίες ,καταστάσεις, βίντεο και άλλα απο το Facebook είναι εδώ.